Jonas Frögren om tuffaste motståndaren: ”Som att köra in i en betongsugga”

13 säsonger i SHL, två år i Nordamerika och över 60 landskamper
Av alla superstjärnor Jonas Frögren, 39, har mött under karriären är Alexander Ovechkin den som har imponerat mest.
– Det var som att köra in i en betongsugga, säger Frögren till Sportbibeln.

Jonas Frögren debuterade i SHL säsongen 1998/99 med Färjestad och när han 17 år senare la skridskorna på hyllan hade han totalt gjort 13 säsonger i ligan. Han hann även med en säsong i KHL samt två år i Nordamerika.

Där spelade han mellan 2008 och 2010 och noterades för ett mål och sex assist på 41 NHL-matcher med Toronto Maple Leafs. Dessutom blev det 56 matcher i AHL (elva poäng).

Lägg därtill 63 landskamper och man förstår att Frögren har ställts mot mängder av superstjärnor, men när Sportbibeln ber honom plocka ut den som imponerat mest på honom dröjer inte svaret länge.
– Jag mötte Alexander Ovechkin ett antal gånger. Det var som att köra in in i en betongsugga. Han är stark, explosiv och allmänt jobbig. Han är oberäknelig. Du vet inte om det kommer ett skott eller fint samtidigt som han kan dela ut offensiv tackling. Nä, han var jobbig att möta, säger Frögren.

Alexander Ovechkin har vunnit NHL:s skytteliga inte mindre än sex gånger. Och han snittar en bra bit över en poäng per match i världens bästa liga. Som mest har Ovechkin gjort 112 poäng under en säsong och det gjorde han 2007/08 då han svarade för 65 mål och 47 assist.
 

 
LÄS MER: Jonas Frögren tar ut sin drömfemma – och petar Chara för FBK-ikonen.