Hetaste ryktena inför trade deadline i NHL – här är svenskarna som kan flytta

NHL:s transferfönster är på väg att slå igen. Vi synar de svenskar och största stjärnor som kan komma att byta klubb inom de närmaste dagarna.

ANNONS

Fredagen bjuder på flera riktiga sporthöjdare. Hos Mr Green kan du snabbt dubbla din insats på Dagens Dubbling. Vi har satt ihop en dubbel med SHL-match och en match från Hockeyallsvenskan.
Frölunda–Leksand 1, 1.28
Södertälje SK–Mora IK 2, 1.76
Totalt odds: 2.25
Här kan du enkelt och snabbt lägga din Dagens Dubbling hos Mr Green


Den 1:a mars stänger transferfönstret i NHL. Det återstår alltså mindre än en vecka för de transatlantiska klubbar som vill stärka sina lag inför slutspurten av säsongen. Sajten thehockeywriters.com har listat de spelare med störst sannolikhet att byta adress inom den kommande veckan. Vi har valt att fokusera på de allra mest intressanta.

Kevin Shattenkirk (St Louis Blues)

Den offensiva backen är just nu hetast av alla på marknaden. Med över 40 poäng i bagaget fyra år på raken och ett utgående kontrakt står klubbar på rad för att signa den 28-årige amerikanen.

Troliga intressenter: NY Rangers, Edmonton, New Jersey, Boston, Tampa Bay.

Patrik Berglund (St Louis Blues)

Den svenske centern som är på väg mot sin starkaste säsong målmässigt någonsin, sitter på utgående kontrakt och vore ett intressant alternativ för många andra klubbar. Dock tveksamt att St Louis släpper iväg både Shattenkirk och Berglund under samma fönster, eftersom laget just nu befinner sig på slutspelsplats och säkerligen vill vara med och slåss om titeln.

Troliga intressenter: Montreal, NY Rangers, NY Islanders.

Matt Duchene (Colorado Avalanche)

Peter Forsbergs forna klubb är ännu en gång långt från slutspelsplats. Lagets store stjärna har i en intervju med NHL:s officiella hemsida erkänt att han har haft svårt att hitta motivationen den sista tiden på grund av lagets svaga prestationer och inte skulle ha något emot ett klubbyte.

Troliga intressenter: Montreal, Nashville, NY Islanders, St Louis, Ottawa.

Gabriel Landeskog (Colorado Avalanche)

Colorado går kräftgång och uppges vilja byta ut stora delar av laget inklusive kapten Landeskog. Svensken borde vara ett högintressant namn på marknaden med både högt poängsnitt och relativt ung ålder.

Troliga intressenter: NY Rangers, Los Angeles, Boston, Ottawa.

Ben Bishop (Tampa Bay Lightning)

Stjärnmålvakten har denna säsong oväntat ofta blivit åsidosatt till förmån för ryssen Andrei Vasilevskiy. Bishop som sitter på utgående kontrakt har hunnit bli över 30 år och sitter på en tung lönepost, vilket gör att Tampa Bay som just nu ligger en bit utanför slutspelsplats ser en chans att bygga nytt.

Troliga intressenter: Calgary, St Louis, Winnipeg, Philadelphia, Anaheim.

Johnny Oduya (Dallas Stars)

Den rutinerade svensken har precis som tidigare stått för en stabil säsong medan hans lag haft det tuffare. Skulle kunna bli en kanonförstärkning för lag som behöver ökad defensiv stabilitet i jakten på titeln, medan Dallas i gengäld har möjlighet att byta till sig ett bra draftval.

Troliga intressenter: Pittsburgh, Los Angeles, NY Rangers.

Marc-Andre Fleury (Pittsburgh Penguins)

Kanadensaren har den här säsongen oftast få stå åt sidan till förmån för Matt Murray. Pittsburghs GM Jim Rutherford öppnade nyligen för att trejda den meriterade keepern om så önskas.

Troliga intressenter: Calgary, Carolina, Winnipeg, St Louis.

Se hela listan här.

Gustav Nyquist (Detroit Red Wings)

En som inte finns med på listan men som det har ryktats en hel del om är svenske Gustav Nyquist. Detroit har gjort en svag säsong och kan vara beredda att vaska om i truppen. Framför allt Chicago uppges vara intresserade av den 27-årige forwarden.

Troliga intressenter: Chicago, Edmonton. 

LÄS MER: Landeskogs första ord om trejdryktena: ”Jag vill…”

Dela för att öka hajpen inför NHL:s trade deadline.