Här är sommarens två hetaste trejdrykten i NHL.

Om två veckor är det dags för årets NHL-draft. Ordningen är redan satt och allt tyder på att Toronto Maple Leafs kommer välja amerikanska superlöftet Auston Matthews som förstavalet.
Om man nu behåller förstavalet…
För nu kommer uppgifter om att Arizona Coyotes kommer göra om inte allt, så i alla fall väldigt, väldigt mycket för att byta till sig förstavalet och få möjligheten att värva Matthews.

Det är journalisten Jimmy Murphy som förmedlat uppgifterna. Arizona är villiga att byta bort flera av sina talanger i utbyte mot Matthews. En anledning är naturligtvis Matthews potential. Men en annan är att han är uppvuxen i Arizona och skulle bli den perfekta spelaren att bygga nya Coyotes kring.


 
Som om inte det räckte kommer uppgifter från pålitliga TSN att även Columbus funderar på att byta bort sitt tredjeval i draften. Många lag har hört av sig och vill ha draftvalet, vilket i praktiken kommer innebära finska superlöftet Jesse Puljujärvi.
Även fjärdevalet i draften, som tillhör Edmonton, kan komma att byta ägare. Klubbledningen har flera gånger klargjort att man är öppen för förslag. Oilers vill ha in fler etablerade NHL-spelare i truppen och påskynda sin generationsväxling.
Årets NHL-draft kan alltså bli ruggigt intressant, av flera anledningar.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.