Galna old school-fighten där alla slogs – men ingen blev utvisad

Det är ett av NHL:s värsta slagsmål någonsin.
Ändå blev ingen utvisad, ingen blev avstängd.
Anledningen: ingen domare fanns på isen när bråket började.

NHL-historien har sina kapitel av underliga händelser. Det som hände i dag för 30 år sedan, i en match mellan Montreal och Philadelphia, platsar definitivt i den kategorin.

Allt började med att Claude Lemieux, en av NHL:s fulaste och mest hatade spelare, inte lyssnade på Flyers varning om vad som skulle hända om han fortsatte med sin uppvärmningsrutin: att skjuta en puck i det tomma Flyersmålet.

Flyers Chico Resch jagade efter Lemieux och snart brakade hela helvetet löst. Spelare som hade värmt upp klart kom tillbaka ut på isen och det dröjde bra länge innan domarna gjorde detsamma.
Kolla in det här:

 

Så hur många utvisningsminuter samlade de båda lagen på sig efter den här galenskapen? Exakt noll. För även om domarna kom in på isen efter ett tag och bevittnade delar av slagsmålet, så utdömdes inga utvisningar. Inte heller några straff i efterhand.
– Vi var rädda att något sådant här skulle kunna hända. Tyvärr fanns det inget i vårt regelverk som täckte sådana händelser, vilket gjorde att vi inte kunde stänga av spelare. Därför lät vi matchen fortsätta, sade Director of Hockey Operations Jim Gregory vid tidpunkten.