Detroit Red Wings kan förlora stjärnan: ”Stor skillnad ekonomiskt”

Detroit har fortfarande inte skrivit kontrakt med Andreas Athanasiou.
Nu verkar en flytt till KHL allt mer realistisk.
– Det är en stor skillnad rent ekonomiskt, säger agenten Darren Ferris till mlive.com.

Detroit Red Wings är mitt inne i ett generationsskifte. Nyckelspelare som Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall ser slutet på sina karriär.

En av spelarna som ska bära Red Wings in i framtiden är Andreas Athanasiou, den 23-årige forwarden som fick sitt genombrott förra säsongen.
Men Red Wings har ännu inte kommit överens med forwarden om ett nytt kontrakt. Och samtidigt ska Andreas Athanasiou fått ett fett bud från KHL att fundera över.
– Andreas utvärderar fördelarna och nackdelarna med alla anbud. Han älskar Detroit och fansen men han måste verkligen överväga de seriösa anbuden han har framför sig från KHL, säger agenten Darren Ferris till mlive.com.

Detroit är över lönetaket

Det som ställer till det för Detroit är att klubben redan ligger över lönetaket och inte har något utrymme att signa kanadensaren. Klubben måste alltså göra flera ändringar i truppen för att få plats med 23-åringen.
Frågan är om man hinner göra det i tid, eller om Athanasiou väljer att nappa på erbjudandet från KHL. Forwarden gjorde 18 mål på 64 matcher förra säsongen.

LÄS MER: NHL-stjärnan försvunnen: ”Vi gjorde allt vi kunde för honom”.