De fattar ingenting – sekunden senare inser alla NHL-historiens sjukaste självmål

Det har blivit utsett till tidernas konstigaste självmål. Montreals general manager Marc Bergevin kommer aldrig glömma vad som hände i Stanley Cup-slutspelet 2000.

Marc Bergevin är för närvarande general manager i Montreal Canadiens och kan blicka tillbaka till en 20 år lång spelarkarriär med över 1000 NHL-matcher. Men det finns särskilt en match som han aldrig kommer att glömma.

I Stanley Cup-slutspelet 2000 gjorde Bergevins St. Louis Blues upp med San José Sharks och under slutet av den första perioden händer det som får hela arenan att tystna. Varken spelare, domare eller åskådare förstår vad som hänt och en två sekunder lång tystnad tar över när ingen hittar pucken. Till slut inser alla att pucken faktiskt ligger i målet och reprisbilderna får förklara vad som verkligen hänt.

Det är då Marc Bergevin bara vill försvinna från isen. För alla har just bevittnat NHL-historiens märkligaste självmål. Yahoo Sports har till och med utsett målet till det märkligaste självmålet någonsin i NHL. Vi kan bara hålla med.

LÄS MER: Rookien stoppade Gretzkys framfart – med tidernas självmål.

Se Marc Bergevins oförglömliga självmål:

 

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.