Claessons känga till Landeskog – efter psykningarna på isen

Fredrik Claesson blev målskytt när Ottawa tog hem rond ett mot Colorado i Globen. Då skickar han en pik mot motståndarkaptenen Gabriel Landeskog.

Fredrik Claesson tog plats i första backpar med Erik Karlsson när Ottawa ställdes mot Colorado Avalanche i Globen under fredagskvällen. Colorado tog ledningen – men bara 21 sekunder senare skulle Claesson visa upp den svenska hockeyfanan för första gången.

Backen fick en perfekt träff och med ett distinkt slagskott tryckte han in 1-1 bakom Semyon Varlavmov till den svenska publikens stora jubel.
– Jag har en riktigt bra bössa så det var bara att använda den. Det var det roligaste målet i min karriär, riktigt skönt att få dit den där, säger Claesson efter matchen.

Psykade Claesson – som kontrade med pik

Svenskarna på isen tog för sig och samtliga noterades för poäng. Bäste svenske poängplockare blev Erik Karlsson med två assist, men som trots det inte var särskilt nöjd med sin insats efter matchen.

Claesson blev den enda svenske målskytten och före matchen psykades han av motståndaren tillika barndomsvännen Gabriel Landeskog, Colorado-kaptenen sköt puckar mot Claesson på uppvärmningen – som trots det fick sista ordet när Ottawa tryckte in 4-3 i förlängningen och tog hem den första NHL-matchen av två i Globen. Då passade han även på att skicka en pik till Landeskog.
– Han försökte psyka mig lite men det var inget allvarligt. Jag fick lite arga blickar under matchen så där men det är så det är. Nu kommer han få höra det här hela sommaren, säger Claesson och ler.

Se Claessons mål i Globen här: