Bortbytt i natt – här är NHL-svenskens nya klubb

Bortbytt i natt – här är NHL-svenskens nya klubb

NHL-målvakten Jhonas Enroth blev bortbytt i natt.
Toronto skickade svensken till Anaheim Ducks, för ett draftval i sjunderundan 2018.

28-årige Jhonas Enroth har haft en minst sagt händelserik NHL-säsong. Efter att ha skrivit på för Toronto Maple Leafs i somras var tanken att han skulle backa upp danske Fredrik Andersen under säsongen.
Men Enroth har bara spelat sex matcher och inte haft någon större framgång i de matcherna. Han har haft en räddningsprocent på 87,2 och släppt in 3,94 mål i snitt per match.

I början av december satte så Toronto upp Enroth på waiverslistan och skickade ned honom till farmarlaget. Sedan har han hoppat fram och tillbaka ett par gånger, mellan NHL och AHL.
Nu får han flytta igen. Men den här gången är resan längre, nämligen till Kalifornien och Anaheim. Ducks ger inte bort mycket för att få svensken, bara ett sjundeval i draften nästa sommar.

Enroth kommer heller inte få en plats i Anaheim till en början, utan inleder i farmarlaget San Diego Gulls. Toronto gjorde tidigare i går klart med Curtis McElhinney, som hämtades från Columbus Blue Jackets.

Skulle Enroth få spela i Anaheim blir det hans femte NHL-klubb i karriären. 28-åringen har tidigare varit i Buffalo, Dallas, Los Angeles och så då Toronto.

ANNONS: Gillar du NHL? Hos Viaplay kan du se ALLA NHL-matcher under hela säsongen.
För dig som älskar sport – prova Viaplay kostnadsfritt i 1 månad, helt utan bindningstid

Gilla Sportbibeln Hockey om du vill ha hockeynyheter, häftiga videos och bilder direkt i ditt Facebook-flöde.