Avslöjar: Så ville Ottawa-stjärnan hedra Foppa – efter omtalade flytten

Matt Duchene fick lämna Colorado för Ottawa i en omtalad trejd. Nu avslöjar han för Sportbibeln hur han ville hedra stora idolen Peter Forsberg i sin nya klubb.

Matt Duchene gjorde sin tredje säsong i Colorado när beskedet som alla lagets supportrar väntat på kom. I februari 2011 återvände Peter Forsberg till klubbens i hans nordamerikanska hjärta, men på grund av skador blev återkomsten kort.

Trots att ”Foppa” endast spelade två matcher i Colorado-comebacken fick han en NHL-stjärna vid sin sida att känna sig som en supporter. Matt Duchene.
– Det var en dröm som gick i uppfyllelse, ett av de häftigaste ögonblicken i mitt liv. Han är en special kille och det var fantastiskt att få möjligheten att få spela med honom. säger Duchene till Sportbibeln.

Ville hedra Foppa – i Ottawa

Duchene fick lämna Colorado under dramatiska formen när han mitt under en match lämnade isen, packade väskan och reste till sitt nya lag. Men trots att han bytt stad och färger berättar han att ville hedra Peter Forsberg på ett väldigt speciellt sätt – i Ottawa.
– Jag valde faktiskt mellan 95 och 21 här i Ottawa på grund av Peter. Jag ville ha kvar 9:an i mitt number men jag kunde inte få 9 eller 19, så då fick det bli 95, säger Duchene till Sportbibeln.

I går gjorde han sin debut för Ottawa, mot just Colorado, i Globen och i kväll ställs de mot varandra på nytt. Förutom sina dagar i Colorado minns han tillbaka på de två matcher han fick spela med ”Foppa” innan svenskens karriär tog slut.
– Vi förlorade båda matcherna, men jag kommer ihåg att jag både på isen och i båset kollade på honom som en hök. Jag har en bild med honom, mig och Milan Hejduk. Det är en bild som jag kommer ha hela livet. Två spelare som jag hade som idoler som barn och fick chansen att spela med. Det var många fantastiska saker som hände i Colorado som jag är tacksam för allt jag fick uppleva, säger han till Sportbibeln.

LÄS MER: När Foppa hade TOTAL lekstuga med fem stackars vilsna ryssar