Alex Burrows om bästa ögonblicket med tvillingarna Sedin: ”Det var helt otroligt”

Alexandre Burrows gjorde elva säsonger i Vancouver och bildade där kedja med tvillingarna Sedin. För Sportbibeln berättar han om ett speciellt ögonblick han minns extra starkt av den svenska duon.

Efter elva år i Vancouver fick kanadicken Alexandre Burrows förra året packa väskan och flytta till Ottawa. Under fjolårssäsongen stod han för 16 poäng på 35 matcher när laget tog sig till Conference-final.

Under sin tid i Vancouver fick Burrows största delen ingå i kedja tillsammans med Henrik och Daniel Sedin. Nu berättar han om ett alldeles speciellt minne av det svenska tvillingparet, någonting som inte var helt lätt att välja ut.

”De gör allting rätt”

Burrows tar god tid på sig att tänka över sin tid i Vancouver med tvillingarna. Han konstaterar till en början att Sedinarna är några av de absolut bästa spelare, ja faktiskt människor, han träffat och spelat med.
– Tvillingarna gör allting rätt och de var otroliga att få spela med. De påminner mig om Erik Karlsson väldigt mycket. De är två bra människor, jobbar hårt och är väldigt smarta på isen. De har vunnit OS, VM och det enda de saknar är Stanley Cup. Förhoppningsvis får de vinna den en dag, men oavsett är de helt fantastiska, säger Burrows till Sportbibeln.

Efter en lång överläggning, där Burrows konstaterar att ”det finns 500, 600, 700 mål han sett från deras klubbor”, kommer han fram till ett speciellt ögonblick. Det var den 11 april 2010 och Alexander Ovechkin hade tidigare under dagen gått upp i tillfällig poängligaledning inför grundseriens sista match.

Levererade – med magiska handleder

Senare på kvällen tog sig Vancouver an Calgary på hemmaplan. En match där Henrik behövde minst en poäng för att vinna poängligan.
– Henrik gick ut och gjorde fyra assist och Daniel gjorde tre mål. En av assisterna var otrolig. Henrik slog pucken mellan benen efter en teknik till Daniel framför mål, som gjorde mål på Miikka Kiprusoff mellan benen vilket gjorde att han vann poängligan. De avslutade med stil som att ”ni ser, vi vann poängligan”. Det är ett minne jag kommer ihåg men jag har sett så otroligt många under åren i Vancouver från tvillingarna, berättar Burrows för Sportbibeln och fortsätter.
– De på västkusten fick se mycket av dem men de på östkusten fick ju inte samma chans tyvärr eftersom vi spelade sent på kvällarna. Jag har så många bra saker att säga om dem, avslutar han.

DELA GÄRNA för att hylla tvillingarna Sedin!

LÄS MER: Här skapar Sedinarna ett fullständigt genialt drömanfall av ingenting

Se tvillingarna Sedins magiska mål mot Calgary här: