Svenske föraren blir historisk: ”Jag längtar redan”

24-årige Felix Rosenqvist kommer att skriva historia i oktober. Då blir föraren den första svensken någonsin att köra i Formel E, serien för eldrivna formelbilar.

Rosenqvist har tidigare vunnit Formel 3 samt testat DTM och Indycar men det här blir en helt annan utmaning för Värnamosonen som är klar för teamet Mahindra Racing.
– Det känns väldigt spännande att ta det här steget under en intensiv och händelserik period i min karriär. Det är ett steg in i det okända på många plan men jag har fått ett otroligt fint välkomnande av Mahindra Racing. Jag älskar nya utmaningar och det här kommer definitivt att bli en sådan, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Svenskens Formel E-debut kommer att ske i Hong Kong den 9 oktober. Då kommer Rosenqvist dela bana med en hel del tidigare Formel 1-förare så som Nelson Piquet Jr, Sébastien Buemi och nya lagkamraten Nick Heidfeld.
– Jag är helt införstådd med att det kommer att ta tid att lära sig den här typen av racing. Det kommer att krävas snabbhet och hjärna, och det är ett upplägg som jag attraheras av. Jag längtar redan till premiären, fortsätter Rosenqvist i pressmeddelandet.

LÄS MER: Är det här Rio-OS mest pinsamma insats?

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.