STORT GRATTIS: Kenny Bräck fyller 58 år i dag – och avslöjar nya kärlekslyckan efter tuffa skilsmässan

Han är en av svensk motorsports allra största.
I dag hyllar vi legendaren Kenny Bräck på 58-årsdagen.
Och han har hittat kärleken igen efter den tuffa skilsmässan.

Kenny Bräck är verkligen en av svensk motorsports största genom tiderna. Han fick sitt stora genombrott med att vinna hela Indycar-mästerskapet 1998 och även prestigefulla Indy 500-loppet 1999.

Bräcks karriär

Bräck blev då den första svensken genom tiderna att vinna Indy 500, en bedrift som Marcus Ericsson sedan upprepade 2022. Men 2003 var svenske motorlegendaren med om en fasansfull krasch som var mycket nära att kosta honom livet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kenny Bräck, motor
010922 Cart: Kenny Bräck © Bildbyrån – 24817

Men Cenny, som han faktiskt egentligen heter i förnamn, lyckades mirakulöst kämpa sig tillbaka från frakturer på ryggkotor, lårben och vrister samt blodpropp och bortopererad gallblåsa. Bara två år senare gjorde Bräck sensationell comeback i Indy 500 inför hela motorvärldens hyllningar.

Nya kärleken

Efter den aktiva karriärens slut har motorprofilen hjälpt unga svenska racingförare och agerat mentor, till bland att Ericsson. Kenny Bräck har bott i London, England, sedan 2009 och gick för några år sedan igenom en mycket tuff skilsmässa med frun Anita Bräck.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kenny Bräck, motor
040918 Motor. STCC. Kenny Bräck © Bildbyrån – 27687 D

Uppbrottet ledde till en ekonomisk tvist som gick till rättegång på grund av 127 miljoner kronor som skulle delas upp mellan ex-makarna, tillsammans har de barnen Karma och Rocco.
– Det jobbiga var inte medierna, det var att gå igenom en skilsmässa med allt vad det innebär. Och det blir inte bättre av att England har ett så förlegat rättssystem när det gäller såna grejer. Jämför man till exempel med Sverige brukar det ta sex månader innan saker är mer eller mindre utredda, min process i England tog sju år. Och det kan du förstå att det är ganska lång tid, sa han till Expressen 2022.

LÄS MER: När Kenny Bräck körde rakt ut på isen – och skrämde livet ur Janne ”Flash” Nilsson: ”Kommer slå till dig!”

Efter skilsmässa har den numera 58-årige motorlegendaren hittat kärleken igen. En gammal förälskelse har blossat till liv igen.
– Ja, det är väldigt fint faktiskt. Jag är tillsammans med en engelsk tjej som jag träffade här i England när jag var 19-20 år. Vi tillbringade lite tid ihop då. Men min karriär for i väg och hennes också, hon höll på med fälttävlan, säger Kenny Bräck i intervjun.
– Sen föll det sig inte bättre än att hon också separerade för tre, fyra år sen. Av någon anledning fick vi kontakt med varandra något år senare, vi började träffas och vi har varit ett par i ett par år nu. Man vet aldrig vart livet tar en.

Dela artikeln för att gratulera motorikonen Kenny Bräck på födelsedagen! 🎉

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev