Stora glädjebeskedet – svensken klar för ny F1-säsong: ”Han ska ta oss tillbaka”

Marcus Ericsson har haft ett tufft 2016 men i dag kom det stora glädjebeskedet för svenske föraren. Det blir ännu en säsong i Formel 1.

Senaste säsongen har varit tuff för svenske F1-föraren Marcus Ericsson och hans Sauber. Teamet har bara tagit poäng i ett enda lopp och då var det kollegan Felipe Nasr som plockade den. Men Ericsson har fått gott om beröm och i dag kom det stora kvittot för att han ändå tagit steg under sin andra säsong med Sauber och sin tredje F1-säsong i karriären.

I dag blev det klart att Ericsson skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Sauber och att det blir F1-körning även nästa säsong.
– Under säsongen har Marcus visat att han är villig att kämpa hårt för att fortsätta utvecklas. Han har haft tuffa tider med oss men han har hanterat dem väldigt bra. Han har utvecklats en hel del senaste två åren och visat att han duger på och av banan, säger Saubers teamchef Monisha Kaltenborn i ett pressmeddelande.
– Formel 1 går in i en ny era nästa år och jag är säker på att vi kan räkna med att Marcus tar oss tillbaka.

26-åringen från Kumla är självklart glad över att det blir en fjärde säsong i Formel 1 och ser redan fram emot 2017.
– Jag har kört för Sauber i två år nu och jag känner mig verkligen hemma. Jag vill tacka stallet för att jag har får förtroende igen. Jag har utvecklats mycket som förare under min tid hos Sauber. Vi har gått upp och ner, men vi har alltid hållit samman och jobbat så hårt som vi kunnat. Sedan ägarskapet förändrades har jag märkt av en positiv effekt så det kommer bli spännande att gå in i en ny era. Målet blir nu att ta poäng på regelbunden basis, säger Ericsson i pressmeddelandet.

LÄS MER: Hyllningsfilmen till Michael Schumacher som väcker de starkaste känslorna.

 

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.