Sjuka världsrekordförsöket där precis allting går fel.

Det är ett försök till världens längsta hopp, närmare bestämt 110 meter från ramp till ramp. Det är fransmannen Guerlain Chicherit som tillsammans med GoPro skulle filma och dokumentera händelsen som var tänkt att bli ett rekord för historieböckerna.

Guerlain Chicherit är en professionell skidåkare och rallyförare. I den här videon som spelades in i Tignes i Frankrike gör han ett försök att slå det tidigare världsrekordet som var på dryga 101 meter, vad gäller längsta hopp med en bil via en ramp.
Det är svårt att föreställa sig ett 110 meter långt hopp med en bil. Den här bilden säger en del om vilken enorm sträcka det egentligen är:

hoppet

Den här tolv minuter korta mini-dokumentären visar hur Chicherits motiverar sig själv till att genomföra stunttrick av den här kalibern och hur han reflekterar över det faktum att saker och ting kan gå snett.
”När jag vaknade upp på morgonen, samma dag som försöket skulle genomföras, så ringde jag min fru och sa att jag hade en riktigt dålig känsla”, skrev GoPros Team Leader James Kirkham om världsrekordförsöket på deras hemsida.
Han visste inte hur rätt han skulle få.

Här kan du se världsrekordförsöket omkring sju minuter in i videon, men vi lovar att det är värt att se alla tolv minuter:

 

Mitt i det tumult som uppstår när Guerlain inte landar som planerat på rampen får vi bevittna hur det såg ut inifrån bilen.
”Vi har sett dem falla, krascha och blivit skadade. Även ibland dödade. Men det som vi får bevittna i Guerlains bil är något helt annat än en bilkrasch som filmas – det är djupt skört och oerhört mänskligt. Vi får se ett ögonblick som fångar en människas ljus i blicken när denne inser att tiden är inne. Nu kommer jag att dö” förklarar James Kirkham om det misslyckade försöket som dokumenterats.

Försöket som utfördes i juni 2014 gick inte till historien som ett nytt världsrekord. Kraschen medförde endast några mindre skador för fransmannen, som efter en kortare period på sjukhuset skrevs ut och var helt friskförklarad.

Vill du ha fler sportartiklar i ditt flöde? Gilla Sportbibeln.