Svenske talangen får chansen i Ericssons F1-stall

Gustav Malja har imponerat stort i Formel 2-serien.
Nu belönas svensken med att få testköra Saubers bilar i samband med ett F1-lopp.
– Det är en fantastisk möjlighet, säger Malja i ett pressmeddelande.

På senare tid har Gustav Malja rosat marknaden i Formel 2-serien. Och efter förra helgens tredjeplats i stadsloppet i Monaco belönas nu 21-åringen med en chans som är få förunnat.

Den svenske racingtalangen har nämligen bjudits in som testkörare av Formel 1-stallet Sauber. F1-teamet som redan innehåller svensk representation i form av Marcus Ericsson kommer att låta Malja testköra stallets bilar i Ungern i början på augusti. Detta i samband med att Formel 1-tävlingarna går av stapeln på klassiska banan Hungaroring

Malja var givetvis lycklig efter att ha fått det goda beskedet.
Det här är en fantastisk möjlighet. Att få chansen att köra en Formel 1-bil är extremt inspirerande och en barndomsdröm som går i uppfyllelse; jag kan inte nog uttrycka hur mycket jag ser fram emot det här. Jag kommer att göra allt som står i min makt för att göra ett bra jobb och lära mig så mycket som möjligt. Ett stort, stort tack till Sauber F1 Team för det här förtroendet, säger han i ett pressmeddelande.

Saubers chef Monisha Kaltenborn hyllar den unge svensken.
– Vi är glada att kunna ge Gustav den här chansen att ta ytterligare ett steg i sin racingkarriär och att få uppfylla en av hans drömmar. Att köra en Formel 1-bil för första gången är alltid ett speciellt ögonblick för en racingförare. Vi har följt hans satsning under de senaste åren och speciellt efter avancemanget till GP2 förra året där han gjorde regelbundna framsteg, säger hon i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Hyllningsfilmen till Michael Schumacher som väcker de starkaste känslorna