Familjens oväntade beslut om Michael Schumacher – förflyttas nu utomlands sju år efter hemska olyckan

Det har varit tyst om Michael Schumacher länge.
Men nu kommer nya uppgifter om tysken.
Enligt brittiska tidningar har legendaren nu permanent flyttat till en lyxvilla i Spanien – men hur han mår är fortfarande oklart.

Michael Schumacher är en av F1:s största någonsin, men var för sju år sedan med om en allvarlig skidolycka. Enligt de uppgifter som cirkulerat så ska Schumacher blivit förlamad av olyckan, men det finns även farhågor om att det kan vara betydligt värre.

Nya familjebeskedet

Men rapporterna som finns om hans hälsotillstånd är få – och många har reagerat på att familjen valt att berätta så lite om hur det egentligen är fatt med legendaren. Men nu kommer uppgifter om att familjen tagit ett nytt besked kring Schumachers hälsa.

050722 Motor, Formel 1: Michael Schumacher. Ferrari © Bildbyrån

Schumacher har sedan olyckan rehabiliterats och bott i Schweiz, men flyttar nu. Det rör sig, enligt brittiska medier, om en permanent flytt till en lyxvilla som Michael Schumachers fru, Corinna, köpte för två år sedan.

Flyttar permanent

Familjen ska ha tillbringat flera högtider i villan under de senaste åren, och nu kommer alltså uppgifter om att det blir familjens permanenta boende framöver, vilket även betyder att Michael kommer att fortsätta sin rehabilitering där.

040509 Motor, Formel 1, F1: Michael Schumacher med Corinna. © Bildbyrån

Huset, som kostade över 300 miljoner kronor att köpa loss, har tidigare ägts av Real Madrid-presidenten Florentino Perez, och sägs bland annat ha två swimmingpools och en helikopterplatta. Mallorcas borgmästare har tidigare bekräftat att det är familjen Schumacher som äger villan och välkomnade då familjen hjärtligt i media.

Lagkamratens avslöjande

Väldigt få personer känner till Schumachers hälsotillstånd, och de få personer utanför familjen som faktiskt har fått träffa honom har hållit tyst. Många har varit öppet kritiska mot familjen, och menar att de undanhåller information som fans har rätt att känna till.

– Jag vet hur han har det, jag har information om honom. Men vi måste respektera det beslut som familjen tagit, de gillar inte att avslöja information om hur han har det, så vem är jag att prata om det? Det jag kan säga är att det inte är en enkel situation. Han genomgår en tuff fas, sa den förre lagkamraten Felipe Massa tidigare i år.

LÄS MER: Niklas Wikegårds tokilska efter nya beslutet – kräver nu ministerns avgång(!): ”Hon bör bara packa ihop”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!