Svenske MMA-stjärnans kupp – för att sno helgens stormatch.

Världens största MMA-organisation, UFC, skakades imorse av en jätteskandal. Storstjärnan Jon Jones har testats positivt vid en dopningskontroll som genomfördes i juni och stryks nu från titelmatchen mot Daniel Cormier på UFC 200. Galan som är tänkt att bli den största i organisationens historia står nu alltså utan en huvudmatch, men nu meddelar svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson att han är redo att kliva in i oktagonen.
”Jag är redo. Väskorna är packade.” skriver Arbogasonen på sin Instagram.

Gustafssons senaste match inne i oktagonen var mot just Cormier, titelmatchen den 3 oktober förra året. Då förlorade svensken efter att matchen gått alla fem ronder och domarna gett bältet till Cormier. Sedan dess har ”The Mauler” dragits med skador och inte kunnat ta någon ny match, men nu säger både han och hans tränare att han är matchklar.
– Han är redo att ta matchen, säger agenten Thomas Ghassemi till Sportbladet.

En annan svensk har även visat sitt intresse för att ta matchen på tre dagars notis, nämligen Rosengårdssonen Ilir Latifi. Han twittrade till UFC presidenten Dana White tidigare under morgonen och berättade att han ligger i rätt vikt och är på plats i Miami redan.

Nu återstår det att se om UFC accepterar någon av svenskarnas utmaningar.

Älskar du sport? Gilla Sportbibeln.