Så enkelt kan du resa till och uppleva Nordens egna ”Hockeyns hemstad”

Hockeyvärldens blickar är riktade mot Tammerfors och den efterlängtade VM-turneringen.
Gör er redo på en hockeyfest i Nordens egna ”Hockeyns hemstad” – där sport och kultur blomstrar som aldrig förr.

Våren är äntligen här och för alla hockeyälskare betyder det slutspel – och världsmästerskap. För det är ju ändå något alldeles extra, att kunna sitta på en uteservering med en kall dryck och se Tre Kronor spela.

Något utöver det vanliga

I år avgörs turneringen i Tammerfors, där Tre Kronor även spelar samtliga sina matcher.

Mycket talar för att årets turnering blir något utöver det vanliga. Mycket tack vare publiken. Äntligen kan läktarna fyllas igen, något som inte var möjligt förra våren. Det så klart på grund av pandemin.

Dessutom så kommer turneringen till en riktig hockeystad, med oerhört rik hockeykultur.

Här finns till exempel två av Finlands topplag, i Ilves och Tappara. Men visste du att historiens första VM-turnering spelades just här? Världsmästerskapet i hockey har verkligen hittat hem.

Hockeymuseum i staden

Dessutom vet man att den första hockeymatchen någonsin i Finland spelades på en närliggande sjö och det finns dessutom ett hockeymuseum i staden.

Lägg därtill att årets turnering spelas i den helt nya, supermoderna Nokia Arena och man inser varför förväntningarna på VM-hockeyn är så högt ställda.

Nu kretsar faktiskt ändå inte allt kring just hockey-VM i Tammerfors. I och med den nya arenan har staden fått mängder av internationella evenemang. Och för oss svenskar är det väldigt enkelt att resa till Tammerfors.

Hit flyger du snabbt med direktflyg från Stockholm. Eller så kan man ta båten från Stockholm eller Umeå. Det går nämligen smidiga tåg från såväl Helsingfors, Åbo och Vasa till Tammerfors.

Få våra nyhetsbrev!