Här går Gunde match mot ”The Mauler” – och drar fingret ur led

.

Gunde Svan är ingen slagsmålskämpe.
Men i mötet med Alexander Gustafsson i TV4-programmet ”I huvudet på Gunde Svan” får skidlegendaren visa upp sig i buren.
Det slutar däremot inget vidare – när Gunde Svans finger går ur led.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är av svensk MMA-sports främsta någonsin. Arboga-sonen har gått 23 matcher i den stenhårda kampsporten, vunnit 18 och är rankad som tvåa i världen i lätt tungvikt.

Alexander Gustafsson i ”I huvudet på Gunde Svan”

I TV4-programmet ”I huvudet på Gunde Svan” gästar ”The Mauler” och tar med Gunde Svan på ett träningspass i gymmet. Det slutar med en hård kamp och en skada.

Alexander Gustafsson ahead of his fight against Jon Jones for the light heavyweight title during UFC 232 on December 29, 2018 in Los Angeles. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

UFC-sporten, där i princip allting är tillåtet förutom slag och sparkar mot skrevet, skallningar, bett och att peta i ögonen, har diskuterats flitigt de senaste åren.

Sex gånger har UFC-galor arrangerats på svensk mark och i sommar väntar ytterligare en gala i Stockholm.

”The Mauler” brottas mot Gunde

Huruvida ”The Mauler” får en chans på ny match då efter förlusten mot Jon Jones är fortfarande oklart. Men om inte annat har han fått lite extraträning inför nästa fight mot Gunde Svan.

I programmet får Gunde lära sig mer om Gustafssons fantastiska karriär men även om de tuffa bitarna av att bland annat förlora den upphaussade titelmatchen mot Jon Jones. Det i en match som många experter ansåg att svensken borde ha vunnit.

Det börjar med att de två testar på lite brottningstekniker – men då gick något fel och Gunde åkte på en skada. Fingret gick ur led.

Gunde skadad

The Mauler, som säkerligen haft ett antal finger ur led genom karriären, visste precis vad som behövde göras.

Se klippet från Gunde och The Maulers brottningsmatch i spelaren nedan. Varning för starka bilder!

”I huvudet på Gunde Svan” sänds i kväll måndag klockan 20.00 i TV4.

LÄS MER: Här bryter Tomas Brolin ihop – tröstas av Gunde efter känslosamma bilderna

När en övertänd “Gunde Svan” knackade på hos en främling – och visade var skåpet skulle stå