TV: Juniorkronornas sköna jättevändning i första träningsmatchen

Svenska JVM-laget chockades av Slovakien i natt men kunde ändå skärpa till sig och vända 1-3 till 4-3-seger i sista perioden av första träningsmatchen.

Redan i torsdags anlände Juniorkronorna till Kanada för att ladda upp inför JVM-slutspelet. Två träningsmatcher ska spelas och i natt var den första mot Slovakien.

Men det började med en chockstart för svenska juniorerna när Slovakien gick till 3-1-ledning efter de två första perioderna. Enda glädjebeskedet då var att Sveriges yngsta JVM-spelare någonsin, Rasmus Dahlin, hade fått göra sitt första mål.

Det skulle bli fler glädjebesked när Juniorkronorna vaknade till liv i tredje perioden. Timrås stortalanger Jonathan Dahlén och Elias Pettersson reducerade och kvitterade till 3-3.

Med 13 sekunder kvar av matchen kunde sedan Carl Grundström punktera jättevändningen med sitt avgörande 4-3-mål, se målen här nedanför.
– Det var första matchen på liten rink för många i laget, det är klart att det finns lite att tänka på, säger lagkaptenen Joel Eriksson Ek till TT.
– Det var många fina prestationer. Elias (Pettersson) hade fint friläge och Calle (Grundström) hade ett ganska fint skott på volley som blev mål. Jag tyckte vi skapade många lägen hela matchen, men det var i tredje det lossnade för oss. Skönt att vi fick göra lite mål. Jag tycker vi ska bygga vidare på den tredje perioden, och skruva till de där smådetaljerna som vi inte gjorde så bra i de två första

Nästa träningsmatch är mot Ryssland under natten till fredag, efter det genrepet spikas sedan den slutliga JVM-truppen. I nattens match saknades fyra namn i tilltänkta förstamålvakten Felix Sandström, Gabriel Carlsson, Oliver Kylington och Alexander Nylander.