Kanadas plan mot Sverige – stoppa stekhete svensken

Kanadas plan mot Sverige – stoppa stekhete svensken

Än en gång väntar Kanada för Sverige i JVM. Då handlar allt om turneringens allra hetaste spelare – Alexander Nylander.

Medan Sverige kunde leka sig vidare från kvartsfinalen genom 8-3 mot Slovakien fick Kanada det betydligt svettigare i en tät historia mot Tjeckien. Nu väntar ett stekhett möte mellan värdnationen och Sverige som hittills har fem raka segrar.

Kanada förlitar sig till ett enormt hemmastöd då man hoppas läktarna i Bell Centre fylls med 21 000 gormande kanadensare.
– Jag hoppas att de blir utsålt. Min andra NHL-match i karriären med (Arizona) Coyotes var mot (Montreal) Canadiens och det var fullt hus då. Det var hög volym och rätt coolt att spela här så jag hoppas det blir utsålt nu, säger Kanadas stortalang Dylan Strome till SportExpressen.

Dessutom har man planen tydlig: Stoppa JVM:s absolut hetaste spelare. Alexander Nylander är uppe på 11 poäng efter fem matcher och leder hela poängligan, lägg därtill att han ligger på +10.

Med Nylander på isen är Juniorkronorna helt enkelt ostoppbara och just Strome har full koll på svensken efter flera matcher mot varandra. Han om någon vet att Nylander måste stoppas för att Kanada ska nå finalen.
– Han är en bra spelare. Jag mötte honom 4-5 gånger förra året i OHL och han gjorde gång poäng där. Vi måste vara medvetna om när han är på isen. Han spelar i förstakedjan och är en bra spelare med ett bra skott, säger Strome till SportExpressen.

Natten till torsdag 01.30 gör Sverige och Kanada upp om en plats i JVM-finalen.

LÄS MER: Svenskarnas hälsning till Kanada: ”Vi har väntat på det här”.

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.