Jättehyllningarna efter stortalangens succédebut: ”Som honom – fast bättre”

Vilket fullständigt genombrott! Rasmus Dahlin sköt i går in sig i alla hjärtan – och hyllas nu stort efter JVM-debuten.

Juniorkronorna fick en riktig smakstart på årets JVM med 6-1-kross mot Danmark. Och det alla talar om är Rasmus Dahlin. 16-åringen gjorde rekordtidig JVM-debut i går kväll och passade då på att bli historisk som den första född på 2000-talet att göra mål i JVM. Bara ännu ett kapitel i framgångssagan om stortalangen.

Dahlin har redan gjort sig ett namn i Sverige under höstens entré i SHL men i går kom det stora internationella genombrottet. Och nu hyllas han av alla i Nordamerika. Kanadensiska tv-kanalen ser en ny svensk storback i Dahlin och beskriver honom som ”Erik Karlsson, fast bättre”, enligt Viasats NHL-bevakare Jonatan Lindqvist.

Någon annan drar en ännu större jämförelse.
”Vi kan se att han påminner om (Erik) Karlsson. Men han påminner ännu mer om Sveriges bästa back någonsin – Nicklas Lidström, skriver kanadensiska Sportsnet.

C Mores egna expert Harald Lückner slänger även in ytterligare en svensk dominant i jämförelserna med Dahlin.
– Vi får titta på storheter som ”Lidas” (Nicklas Lidström) och ”Foppa” (Peter Forsberg) om vi ska hitta några som varit så bra, så tidigt. Och just att han är så fysiskt utvecklad… Han är inte bara med på isen – utan han dominerar, säger Lückner.

LÄS MER: Finska skrällförlusten i natt – som öppnar upp rejält för Sverige

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.