Finland nära nytt fiasko i JVM – låste in sig för krismöte

Finland var nära ännu ett fiaskoresultat i nedflyttningsmatchen mot Lettland. Men lyckades ändå vända och vinna med 2-1.

Regerande mästarlaget Finland gjorde ett katastrofalt gruppspel och missade JVM-slutspelet. Det såg även ut att bli ännu värre i livsviktiga nedflyttningsmatchen mot Lettland i går kväll.

I den första av tre matcher för att hålla sig kvar i JVM:s A-grupp tog Lettland kommando direkt och ledde länge med 1-0. Men Finland kunde resa sig och vända till 2-1 för att ta en mycket efterlängtad seger.
– Jag måste erkänna att vi inte var på topp i dag. Men vi behövde en seger och var det vi fick, säger nyblivne förbundskaptenen Jussi Ahokas till finska tidningen Ilta-Sanomat.

Men det var inga direkt glädjescener efteråt då hela laget låste in sig i omklädningsrummet och höll ett krismöte innan man gick ut till journalisterna i den mixade zonen. Ingen ville heller berätta vad mötet handlade om.
– Det angår bara laget. Men det handlade inte om disciplinära frågor. Vi måste göra det här tillsammans och det kom upp en del synpunkter kring vad vi behöver ändra för att bli bättre, säger förbundskaptenen Jussi Ahokas till Ilta-Sanomat.

Nästa kvalmöte mellan Finland och Lettland spelas redan i kväll.

LÄS MER: Svenskarnas hälsning till Kanada: ”Vi har väntat på det här”.

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.