Då vill Sverige ha JVM på hemmaplan – för att skapa jättefest

JVM ska tillbaka till Sverige för stor publikfest. Svenska ishockeyförbundet har ansökt om värdskap till 2022, samma år som förbundet firar 100 år.

För några år sedan beslutades det att Kanada ska stå som JVM-värd vartannat år för att hålla uppe ett högt publiksnitt. Men under årets upplaga har Air Canada Center i Toronto och Bell Center i Montreal stått halvtomma.

Nu vill Sverige se förändring.
– De har kanske haft det för ofta, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson till TT.
– Det var helt rätt beslut (vartannat år i Kanada) och har hjälpt att bygga upp intresset för turneringen. Men när det avtalet går ut 2021 tror jag det är viktigt att föra en diskussion om vi borde ha en annan lösning. Jag tror det ska gå i Kanada ganska ofta, men kanske vart tredje eller fjärde år.

Sverige har ansökt om att återigen få anordna JVM, senast var 2014, och då ska man bjuda upp till rejäl fest. Ansökan är för JVM 2022 och tidpunkten är noga utvald för att Svenska ishockeyförbundet firar 100-årsjubileum samma år.
– Vi är den första nationen som ansökt för 2022. Får vi turneringen så talar vi om någon av våra tre stora städer Stockholm, Göteborg eller Malmö eftersom JVM har blivit så stort, säger Anders Larsson.

LÄS MER: Kanadensiska sågningen av det svenska JVM-laget.

Se när Sverige tog JVM-guld 2012:

https://youtu.be/pNG34jrNpz4

 

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.