Trollgubben har förberett en egen hemmagjord straff – kolla nu in när han vänder sig om och överraskar alla

Trollgubben har förberett en egen hemmagjord straff – kolla nu in när han vänder sig om och överraskar alla

Nuförtiden verkar det mest handla om zorrostraffar i innebandy.
Därför är det så skönt att se en riktigt hederlig straffvariant.
Eller vad tycker ni om trollgubben Niclas Erikssons briljanta och hemmagjorda straff?

Det är inte helt lätt att lägga innebandystraffar. Under den långa vägen fram till mål hinner en hel del tankar flyga runt i huvudet på vad man vill göra.

Vacker straff

Bäst är att bara vara beslutsam nog och ha en straffvariant som man är bekväm och satsa på den fullt ut. Nuförtiden ser man en hel del zorrostraffar som lurar målvakterna fullständigt inom innebandyn, men helt ärligt talat känns det nästan som fusk.

Innebandy, straff
Niclas Eriksson med en innebandystraff. FOTO: Youtube.

Därför är det så uppfriskande med en helt vanlig straffvariant där klubban och fantasin får göra jobbet. Som den här hemmagjorda varianten av tidigare SSL-profilen Niclas Eriksson, se målet här nedanför.

Vänder sig om

Han började spelarkarriären i Järfälla IBK och gick sedan vidare till Hässelby SK innan han slog igenom stort med succélaget Caperiotäby i svenska högstaligan. Därefter blev det spel i båda ärkerivalerna Djurgården och AIK.

Innebandy, straff
Niclas Eriksson med en innebandystraff. FOTO: Youtube.

Men det var i just Caperiotäby som den här straffen kom under Mini Cup i Hässelby 2011. Med nummer 61 på ryggen klev Eriksson fram för att lägga straff mot sitt gamla lag Hässelby i sin gamla hemmaarena Hässelbyhallen.

Han hade bestämt sig för att överraska alla och med bara några meter kvar till mål vänder han sig om med ryggen till. Först ett leende på läpparna och sedan snurrar han upp målvakten helt med den här läckra finten.

Se straffen:

LÄS MER: Lille trollkarlen möts av massiva burop och överraskar sedan alla med tidernas fräckaste innebandystraff

Få våra nyhetsbrev!