Här skriver svensken in sig i historieböckerna – med tidernas allra kaxigaste innebandystraff

Här skriver svensken in sig i historieböckerna – med tidernas allra kaxigaste innebandystraff

.

Det finns kyliga innebandystraffar och det finns kyliga innebandystraffar.
Patrik Jägbrings straff mot Haninge IBK tar nog priset.
Om målvakten blev bortgjord? Ja, det är nog ett milt uttryck.

Tidernas snyggaste innebandystraff? Ja, kanske. Vi har hittat en straff som i alla fall borde vara en av de häftigaste någonsin.

För att se det får vi inte bara gå tillbaka några år i tiden. Patrik Jägbring, med tolv landskamper på meritlistan, spelade för Örnsköldsviks SK under delar av sina aktiva karriär.

I en match mot Haninge IBK, som tog hem två raka SM-guld i slutet av 90-talet, fick han chansen att ta ett straffslag.  Men Jägbring skulle inte bara se till att ta sitt lag tillbaka in i matchen. Dessutom skulle han se till att fixa ett av de allra läckraste straffarna sporten har skådat.

Jägbring trippade sakta mot målvakten, men halvvägs fram stannade han upp.

Målvakten, något förvånad tog några kliv ut från sitt mål, och sekunden senare kastade han sig ut för att ta bollen från klubban.

”Det vackraste jag sett”

Men Jägbring hade andra planer. Han vände bladet åt fel håll – och såg till att stå för en straff som fick publiken och medspelarna att skrika ut i beundran. Målvakten? Ja, han låg platt på marken helt oförstående vad som har hänt.

”Man har sett mycket på innebandyplanerna runt om i Sverige men det här är bland det vackraste jag har sett, definitivt”, utbrister kommentatorn i klippet.

Trots att han inte fångade straffen kan han i alla fall komma ihåg en sak. Hans agerande ledde till ett nästintill historiskt ögonblick. Det, om något, är värt att ha med sig!

Dela vidare artikeln så polarna inte missar den här galna straffen!

Här skickar han målvakten till en annan planet – med årets fräckaste straff