Zibanejads sjuka målshow i natt – blev femte svensken någonsin i NHL: ”Kommer aldrig förstå vad som hände”

Mika Zibanejad fortsätter att dominera i NHL.
I natt tog han sin superform till nya höjder.
Svensken gjorde sanslösa fem(!) mål mot Washington Capitals.

Mika Zibanejad hade varit ordinarie i NHL i ett gäng år, men fick förra säsongen sitt stora genombrott i NHL. Han gjorde då hela 74 poäng, på 82 spelade matcher – men det är ingenting mot hur han utvecklats den här säsongen.

Nya supernatten

Zibanejad har på bara 54 matcher nu noterats för sanslösa 71 poäng, och har växt fram till en av ligans allra bästa spelare – och så sent som förra veckan tokhyllades han av självaste Peter Forsberg.

– Mika, alltså…vilken jäkla säsong han gjort. Han har utvecklats ännu mer och leder ju det där laget nu. Det är verkligen kul att se, sa han.

Mika Zibanejad, New York Rangers
180503 Mika Zibanejad under en träning med Sveriges ishockeylandslag inför ishockey-VM den 3 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35469

Och som om det inte vore nog så klev Mika i natt fram och gjorde sin i särklass bästa match i NHL-karriären. Under 60 minuter gjorde svensken nämligen sanslösa fyra(!) mål.

Gjorde fem(!!) mål

Det räckte dock bara till 5-5 i matchen mot Capitals, men väl i förlängningen så blev Zibanejad serverad ett friläge av Artemi Panarin – och gjorde inga misstag. Zibanejad gjorde alltså makalösa fem mål i matchen.

Mika Zibanejad, New York Rangers
180403 Rangers Mika Zibanejad under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 3 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87670

Med det så ställer han sig i en exklusiv skara. Mika är den blott femte svensken (efter Willy Lindström, Bengt-Åke Gustafsson, Mats Sundin och Johan Franzén) någonsin i NHL att noteras för fem mål. Han blev dessutom bara den tredje i New York Rangers mäktiga historia.

– Det känns nästan…tomt. Jag tror inte jag nånsin kommer att förstå vad som hände den här kvällen. Det är helt overkligt, säger Zibanejad till Aftonbladet.

Dela för att hylla Mika Zibanejad!