William Nylanders nya uppvisning i natt – poängsuccé när Toronto vann stort

William Nylander gjorde tre assist när hans Toronto krossade tabelljumbon San Jose med 7–1 i nattens NHL-omgång.

Också formstarke Elias Pettersson gjorde poäng i Vancouvers seger mot New York Islanders.

Den första poängen kom efter knappt 17 minuter in i första perioden, när Nylander – trots uppvaktning från två backar – från blålinjen lyckades hitta fram till Morgan Rielly framför mål, som skickade pucken över Kaapo Kähkönen högra axel.

William Nylander, NHL
231115 Willam Nylander of Toronto Maple Leafs during a practice session during the NHL Global Series on November 15, 2023 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT SWEDEN AND NORWAY ONLY – NO SYNDICATION

Bara en halvminut senare var det dags för ytterligare en assist, när Nylander och Mitchell Marner tillsammans kunde se till att Auston Matthews utökade ledningen i numerärt överläge.

Holmbergs första mål

Även lagkamraten Pontus Holmberg noterades för poäng när han med sitt första mål för säsongen utökade hemmaledningen till 4–0 i inledningen av mittenakten.

Nylanders sista poäng för denna gång kom efter en rörig situation framför mål i sista perioden och betydde 6–1.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Den 27-årige forwarden – som tidigare i veckan skrev på en åttaårig kontraktsförlängning värd motsvarande cirka 940 miljoner kronor – klättrade efter nattens insats till delad tredjeplats i poängligan.

I Vancouvers bortamöte med New York Islanders gjorde Elias Pettersson, den näst poängstarkaste svensken i NHL, 3–0 i en match som gästerna till sist vann med 5–2.