William Nylanders drömpremiär i natt – blev matchens lirare efter dubbla klassmålen

Första matchen – första målen.
William Nylander visade klass direkt i premiären i natt.
Med sina två mål blev han stor hjälte för Toronto Maple Leafs.

William Nylander hade en ursvag säsong 2018/2019, och i Toronto Maple Leafs började allt fler supportrar vädja sin frustration kring den svenske storstjärnan. Men förra året var han tillbaka med besked, och under säsongen som blev en besvikelse för laget Maple Leafs så var forwarden en av få ljusglimtar.

Dubbla klassmål

Totalt gjorde han 59 poäng på 68 matcher i fjol, och när det i natt var dags för en ny NHL-premiär så visade ”Lill-Nyllet” att det inte var någon tillfällighet, och att han minst sagt är att räkna med även den här säsongen. Nylander stod nämligen för två mål, samt en framspelning, och blev stor hjälte för sitt Toronto.

Foto: Twitter

Nylander gjorde Torontos två första mål i matchen, det ena i powerplay och båda med distinkta och läckra skott. Målen betydde 1-1, samt en reducering till 2-3, och Nylander var även på isen när Toronto kvitterade till 3-3, men den gången blev han poänglös.

– På det första målet gjorde mina lagkompisar ett bra jobb framför mål så att Carey Price inte kunde se skotttet. På mitt andra mål väntade jag länge på att hitta en passning – men i stället drog jag bara pucken på mål, säger Nylander.

Blev matchens lirare

Nylander låg dock även bakom Torontos kvitteringspuck till 4-4, då han forecheckade till sig en puck och gav lagkompisen Jimmy Vesey ett öppet mål. Det var alltså Nylanders tredje poäng för matchen.

Foto: Twitter

Maple Leafs vann till sist matchen med 5-4 efter en spännande förlängning. Nylander utsågs, med sina tre poäng, till matchens lirare – och var nöjd efteråt.

– Vår kedja kämpade hårt och det gav resultat. Vi fick inte så många chanser, men jobbade på ändå, säger Nylander efteråt.

SE MÅL OCH HIGHLIGHTS HÄR:

Få våra nyhetsbrev!