William Nylander tokhyllas nu för detaljen under starka hyllningen till Börje Salming: ”Förtjänar all respekt”

Hyllningen till Börje Salming lämnade ingen oberörd.
Nu hyllas William Nylander för en detalj under den fina ceremonin.
”Han förtjänar all respekt i världen”, skriver en supporter.

Det var natten då Torontos stora king återvände hem. Börje Salmings kamp mot ALS har berört en hel hockeyvärld, och i helgen var svensken på plats i Toronto, staden där han tillbringade hela 16 säsonger, för att delta i den årliga Hall of Fame-helgen. Och hyllningarna till svensken kommer aldrig att glömmas bort.

Nylander hyllas

Toronto Maple Leafs spelade hemma både fredag och lördag, och båda gångerna fick Salming ta emot ett öronbedövande jubel, och en applåd som aldrig ville ta slut. Salming hade svårt att hålla tårarna borta, och han var inte ensam om det. Han fick hjälp ut på isen av två andra Leafs-legendarer, Darryl Sittler och Mats Sundin, och båda var märkbart tagna.

Foto: Twitter

Under fredagen hyllades Börje tillsammans med andra Hall of Fame-legendarer, och på lördagen hyllades han på egen hand, då en otrolig hyllningsfilm visades, samtidigt som Börje tillsammans med familj, stod på isen. Det var en helg fylld med tårar och gåshud, och flera fina gester. Toronto valde bland annat att ställa upp med en helsvensk kedja i Börjes ära, men en person som nu hyllas lite extra efter den otroliga helgen är William Nylander.

LÄS MER: Bengan Johanssons okända brev till spelarna i ”Bengan Boys” – avslöjar jätteilskan: ”Förbannad och upprörd”

”Det är ren klass”

Den svenske Toronto-stjärnan var märkbart tagen under hyllningarna till Salming, och av Toronto-fansen hyllas han nu enormt – för en specifik detalj under de starka scenerna. Samtidigt som spelarna slog sina klubbor i isen för att applådera, så hade Nylander tagit av sig både hjälm och handskar för att visa respekt, och för att kunna applådera ordentligt.

”All heder till Nylander som tar av sig hjälm och handskar. Så fint gjort”, skriver en supporter.

Foto: Twitter

William Nylander har ofta pratat om den enorma betydelsen Salming haft i Toronto.

”Det är klass, fantastiskt och sorgligt på samma gång. Otrolig respekt till Nylander som tar av sig hjälmen och handskarna och applåderar, i stället för att bara slå klubban i isen”, skriver en annan.

LÄS MER: Toronto-tränarens genidrag inför Börje-hyllningen – som svenska stjärnorna aldrig kommer glömma