Världens längsta match: Pågick i över 10 dygn trots sjukdomar och skador

Rekordet för världens längsta hockeymatch har slagits.
Matchen inleddes klockan tre på midsommaraftonsmorgonen och strax efter klockan tretton i dag passerades det tidigare rekordet.

Kanadensiska CTV News rapporterade i dag om att det det inofficiella världsrekordet för världens längsta hockeymatch hade slagits. Matchen påbörjades klockan tre på morgonen den 23 juni svensk tid och strax efter klockan tretton i dag passerades den tidigare rekordnoteringen, i Guiness rekordbok, på 250 timmar 3 minuter och 20 sekunder.

Lagen som slagit rekordet består av spelare som i normala fall spelar i serier för 40-plussare och anledningen till marathon-matchen, förutom att slå rekordet, var att samla in pengar till välgörenhet. Totalt har de samlat in 1 miljon dollar, nästan 8,5 miljoner kronor till ett institut i Buffalo som behandlar cancersjuka och forskar om sjukdomen.

När rekordet slogs hade matchen pågått i 10 dagar, 10 timmar, 3 minuter och 21 sekunder och enligt den kanadensiska tv-kanalen skulle matchen pågå i någon timme till. Vid tidpunkten när rekordet slogs ledde Lag Blått över Lag Vitt med 1 723-1 695. Bästa målgörare var Lag Vitts Kenny Corp med sina 267 mål.

Totalt var det 40 spelare som delades upp i grupper med cirka sju spelare, en målvakt, fem utespelare och en avbytare, i varje grupp. Sedan spelade de i fyratimmars skift och hade en tiominuters paus varje timme för att spola isen.

Många spelare har även fått hoppa in i andra skift och täcka upp för spelare som blivit sjuka eller skadade under matchens gång. Till exempel fick en av målvakterna halsfluss och var tvungen att hållas isolerad några dagar, för att inte smitta andra, medan en annan spelare bröt näsan efter att ha träffats av en puck.

Men trots sjukdomar och skador har alla 40 spelare fullföljt matchen och spelarna har dessutom bott i hallen under hela perioden.