Vändningen: Veteranen uppgavs nära SHL-laget – nu tokdementerar klubben: ”Är en bisarr situation för oss”

Patrick Thoresen ryktades högaktuell för Djurgården.
Nu tokdementerar hans norska klubb.
– Det är en bisarr situation för oss, säger man.

Djurgården har det verkligen inte lätt i SHL just nu. De sportsliga resultaten har gått emot från start, och man har redan hunnit med att göra förändringar på såväl ledarsidan, som i den sportsliga ledningen, då sportchefen Joakim Eriksson lämnat sitt uppdrag.

Rubbe

Laget ligger sist i tabellen just nu, med hela 16 poäng upp till säker mark, men förändringar har gjorts i spelartruppen genom att bland annat ta tillbaka Dick Axelsson, som avslutade karriären i våras. I helgen kom dessutom uppgifter om att man ville plocka hem poängkungen Patrick Thoresen, som snittade över en poäng per match i SHL senast han var där, under säsongen 2015-2016.

Foto: Bildbyrån

I Norge har Thoresen fortsatt vräka in poäng, men någon flytt till Stockholm ser det inte ut att bli. Enligt norska TV2 går nämligen klubben ut och tokdementerar att någonting är på gång, då man inte kom överens i förhandlingarna.

– Att släppa vår kapten och ligans poängkung hade varit en bisarr situation för oss. Vi kom fram till att det inte är möjligt nu. Det var också ett för stort avstånd ekonomiskt mellan parterna, säger Stein Onsrud, styrelseordförande i Thoresens norska klubb, Storhamar.

Rubbe

Storhamar bekräftar samtidigt att förhandlingarna med Djurgården är över, och Thoresen kommer att bli kvar i klubben.

– Det är inte konstigt att någon blir smickrad när en klubb från en stor liga, som man känner till väl, vill ha dig. Jag tror många känner igen sig i detta. Han har en koppling dit, men samtidigt har han det även här, säger sportchefen Mads Hansen.

Foto: Bildbyrån

Efter den framgångsrika sejouren i Djurgården senaste lämnade Thoresen för spel i Schweiz, där det bara blev en säsong. Sedan dess har det blivit spel i Ryssland, och sedan Norge, där han fullständigt vräkt in poäng. Totalt har det blivit 284 poäng på 227 matcher i den norska högstaligan.

LÄS MER: John Klingberg bryter tystnaden – efter uppgifterna om att stjärnan vill lämna Dallas: ”Jag känner mig inte…”

Få våra nyhetsbrev!