Vändningen: Värvades av SHL-klubben i somras – nu får han lämna laget innan premiären

.

Han bytte Vimmerby i Hockeyettan mot Oskarshamn i SHL inför kommande säsong.
Men nu får succéspelaren Hampus Harlestam lämna laget innan premiären.
IKO meddelar i dag att 26-åringen lånas ut till Almtuna.

Det blev en riktig succésäsong för Hampus Harlestam senast som gjorde imponerande 36 poäng på 40 matcher för Vimmerby i HockeyEttan. För belönades doldisen med ett kontrakt hos SHL-nykomlingen IK Oskarshamn.

Lämnar nu SHL-laget

Men med bara 10 dagar till SHL-premiären kommer nu vändningen. För efter att Oskarshamn värvat Harlestam tidigare under sommaren så får 26-åringen nu lämna laget just innan premiären.

Hampus Harlestam, Oskarshamn
180310 Vimmerbys Hampus Harlestam med en tackling på Visby/Romas Johan Eriksson under ishockeymatchen i hockeyettans playoff mellan Vimmerby och Visby/Roma den 10 mars 2018 i Vimmerby.
Foto: Daniel Nestor / BILDBYRÅN / COP 172

IKO meddelar i dag på sin officiella webbplats att man kommit överens med Almtuna om en utlåning för att låta Harlestam få spela i HockeyAllsvenskan istället för SHL. Låneavtalet med Almtuna gäller ”tillsvidare” där planen är att ”båda parter ska få känna på varandra” innan ett nytt beslut fattas.

Kan ändå bli SHL-spel

Harlestam ska träna med Almtuna och spela träningsmatch mot Västervik i veckan. Sedan får vi alltså se om det blir HockeyAllsvenskan, SHL eller något helt annat för 26-åringen.

Hampus Harlestam, Oskarshamn
190819 Oskarshamns Hampus Harlestam poserar för ett porträtt den 19 augusti 2019 i Oskarshamn.
Foto: Pelle Börjesson / BILDBYRÅN / COP 205

Forwarden var under förra säsongen även utlånad till HockeyAllsvenskan när han gjorde en match – och en assist – för just Västervik.

LÄS MER: SHL-klubbens stjärnvärvning – hämtar in veteran från ligakonkurrenten

Överraskningen: SHL-klubben värvar rivallagets guldhjälte – bara 10 dagar innan premiären