Vändningen: Stjärnbacken uppgavs överens med SHL-laget – nu lämnar han storklubben för ligarivalen

Vändningen: Stjärnbacken uppgavs överens med SHL-laget – nu lämnar han storklubben för ligarivalen

Otso Rantakari uppgavs överens med Örebro.
Nu är han klar för ny klubb.
Storbacken lämnar Davos på lån för Biel.

Otso Rantakari gjorde en sejour i SHL under säsongen 2016/2017. Han kom till Modo efter att ha gjort braksuccé i den finska ligan, men gjorde inget större avtryck i Örnsköldsvik.

Uppgavs överens med Örebro

Flyttlasset gick i stället tillbaka till Finland – där succén fortsatte. Efter tre bra säsonger i Tappara så värvades Rantakari i somras till storklubben Davos, i Schweiz.

Otso Rantakari, Modo
160328 Modos Otso Rantakari jublar efter sitt 2-0 mål under ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Modo och Leksand den 28 mars 2016 i Örnsköldsvik Foto: Robbin Norgren / BILDBYRÅN / Cop 192

Men trots att han gjort stor succé, med 20 poäng på 26 matcher, så lämnar han nu klubben. Förra veckan kom uppgifter om att Örebro är muntligt överens med backen, men nu blir man nobbade.

Klar för ny klubb

Det är nu nämligen officiellt att Rantakari lämnar Davos för spel i Biel. Det rör sig om ett lån, som gäller januari ut.

Otso Rantakari, Modo
160326 Modos Otso Rantakari deppar i ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Leksand och Modo den 26 mars 2016 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173

Huruvida Rantakari ställer sig till en eventuell flytt till Örebro efter lånesejouren i Biel är oklart. Örebro har redan gjort klart med en stjärnvärvning i Robin Kovacs, från Luleå.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!