Vändningen: ”Perra” avslutade karriären – men öppnar nu för oväntad återkomst till SHL: ”Det finns samtal...”

Vändningen: ”Perra” avslutade karriären – men öppnar nu för oväntad återkomst till SHL: ”Det finns samtal…”

Han ryktades ha avslutat karriären.
Nu öppnar Per-Erik Johnsson för en återkomst till SHL.
– Det finns väl förmodligen något samtal som skulle vara svårt att säga nej till, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Per-Erik Johnsson är en riktig ikon inom svensk hockey, och har haft otaliga tränaruppdrag på allra högsta nivå i vårt land. ”Perra”, som han kallas, har bland annat tränat SHL-lag som Färjestad, Skellefteå AIK, Timrå, AIK, Modo, Leksand – och senast Oskarshamn, som han tog över under en kort period förra säsongen.

Öppnar för återkomst

Johnsson har under den långa och händelserika karriären hunnit med att vinna SM-guld med Färjestad två gånger, 2006 och 2009, men är även känd för den gången han förde upp Leksand till SHL under bragdartade former, 2016. Men efter att ha lämnat Oskarshamn i våras så menade han att karriären var över.

200229 Oskarshamns tränare Per-Erik Johnsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Oskarshamn den 29 februari 2020 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Johnsson berättade då att han startat en snickarfirma, och där jobbar han fortfarande kvar och han trivs, men SHL lockar dock lite.

– Vi gör det för att det är roligt. Det är inte så långa dagar, 07–13 ungefär måndag till onsdag, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”, och fortsätter:

– Ja, jag tror ju att den (tränarkarriären) är över, absolut. Sedan finns det väl förmodligen något samtal som skulle vara svårt att säga nej till, men jag ser väl just det samtalet ganska svårt att det ska komma.

”Har fått ett samtal”

Vilket samtal som skulle kunna locka Perra att återvända till SHL kan han dock inte avslöja, men i podden får han en direkt fråga från programledaren Niclas Norlindh om den aktuella klubben är Färjestad.

– Nej, jag kan inte säga vilket det är, utan det är sådant som känns i kroppen när det kommer. Så det ska kännas där i så fall, säger han.

200201 Oskarshamns tränare Per-Erik Johnsson på presskonferensen efter ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Oskarshamn den 1 februari 2020 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Per-Erik Johnsson tycks inte vara helt bortglömd inom hockey-Sverige, och visst finns det intresse för honom. Den förre tränaren berättar att han fått en fråga om ett tränaruppdrag den här säsongen.

– Ja, jag har fått ett samtal – som jag ödmjukt har tackat nej till, säger Johnsson, som inte vill gå in på vilket lag samtalet kom ifrån.

LÄS MER: Flickvännens sköna ord om Oskar Lindblom – ett år efter cancerbeskedet: ”I dag öppnar vi champagne!”

Få våra nyhetsbrev!