Vändningen: Helt klar för SHL-laget – efter jättehånet: ”Vi pissar på dem”

Nu är han officiellt presenterad av Djurgården.
Samma lag som Josef Ingman tidigare har hånat öppet.
– Här pissar vi på Djurgården, sa backen och visade upp urinoaren i omklädningsrummet.

Det har varit en illa dold hemlighet ända sedan Brynästränaren Nils Ekman avslöjade på Instagram att Josef Ingman är klar för Djurgården. Men först i dag blev det helt officiellt med en flytt från Brynäs till Djurgården.

Byter SHL-lag

26-åringen blev i dag presenterad som klubbens senaste nyförvärv och det är extra kittlande då han tidigare hånat just Dif. Det var i Sportbladets tv-serie ”Inside SHL” som Ingman visade upp insidan av Brynäs omklädningsrum.

Josef Ingman, Brynäs
210415 Brynäs Josef Ingman under match fyra i kvalet till SHL mellan HV71 och Brynäs den 15 april 2021 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / MB0162

Där i en urinoar satt det flera klistermärken på Djurgårdens klubbmärke.
– Här pissar vi på Djurgården. Jag har ingen aning vem som har gjort det, men det är inte nytt. Jag brukar sikta bredvid, men det beror på, sa SHL-backen då.

”Är skitroligt”

Nu har han skrivit på för samma lag.
– Jag förstår om folk tycker att det är skitroligt, om jag får säga så. Sedan jag skrev på på Djurgården har jag inte gått på toaletten. Jag får väl lära mig tänka ibland på vad jag säger, det var mest en rolig grej. Min käft är oftare snabbare än tanken, det kommer Djurgården ha nytta av också. Annars har jag väl fått tunghäfta för första gången i mitt liv och vet inte vad jag ska säga. Jag kommer i alla fall att ge allt för Djurgården och är otroligt stolt över att vara här. Det bemötandet och förtroende jag fått av sportchefen Joakim Eriksson blir en nytändning för mig, säger Ingman enligt kvällstidningen.

Josef Ingman, Brynäs
210204 Brynäs Josef Ingman deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Luleå den 4 februari 2021 i Gävle. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0064

Ingman har skrivit på ett ettårskontrakt med Djurgården och blir klubbens femte nyförvärv inför kommande säsong.
– Josef Ingman kan ses som en ersättare till Simon Johansson och kompletterar på ett bra sätt de övriga vänsterskjutande backarna som vi har i vårt lagbygge. Han är en skridskostark offensiv back som vi följt noga de senaste två åren. Vi har varit lite förvånade över att Brynäs inte spelat honom mer än vad de gjort. Vi ser fram emot att erbjuda en större roll och bättre utvecklingsresa i Djurgården jämfört med den som han fått i Brynäs, säger sportchefen Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.

Djurgården har även fått in en ny huvudtränare i NHL-meriterade Barry Smith. Men inga assisterande tränare är än så länge tillsatta inför nästa SHL-säsong.

Gillar du den här övergången? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Utnyttjar klausulen och lämnar efter bara en säsong – har skrivit på för SHL-laget istället

Få våra nyhetsbrev!