Vändningen: Förbundskaptenen räknar bort stjärnan från JVM

Vändningen: Förbundskaptenen räknar bort stjärnan från JVM

Alexander Nylander var det svenska JVM-lagets starkast lysande stjärna i vintras. Men nu konstaterar förbundskaptenen Tomas Montén att han mest troligt inte kommer finnas med nästa år.

Sverige lyckades inte knipa en medalj i JVM i vintras, men trots det blev Alexander Nylander en av turneringens allra mest glänsande stjärnor. Forwarden gjorde tolv poäng på sju matcher i turneringen – men till nästa år får Sverige klara sig utan Nylander. I alla fall om man får tro förbundskaptenen Tomas Montén.

I en intervju med Buffalo News säger Montén, som inte hade med Nylander i förra veckans World Junior Summer Showcase, att det svenska stjärnskottet mest troligt kommer spela i NHL istället för JVM.
– Om Buffalo vill att han ska spela (JVM reds anm.) så håller vi såklart dörren öppen. Han har en given plats i vårt lag men jag tror han kommer lyckas i Buffalo i år. Det var därför han inte var med. Vi har inte pratat på hela sommaren, säger Montén till Buffalo News.

Något som talar för Nylanders medverkan är dock att JVM spelas i just Buffalo, något som kan underlätta. Juniorkronorna vann två och förlorade tre matcher under förra veckans Summer Showcase. Två svenska utropstecken var de nydraftade Lias Andersson och Erik Brännström – spelare som kan komma att få stora roller i nästa års JVM-lag.

LÄS MER: Efter William Nylanders fjolårssuccé – nu hyllas lillebror Alexander Nylander

https://youtu.be/Oa_btlX92Ko