Vancouvers stora skräck efter enorma succén: Att tappa Elias Pettersson

Elias Pettersson gjorde braksuccé i sin första NHL-säsong.
2021 går hans rookiekontrakt ut – och redan nu har Vancouver börjat förbereda sig för att inte tappa supersvensken.
– Vi måste vara försiktiga och se till att vi har tillräckligt med pengar för att ge honom vad han vill ha, säger GM Jim Benning till Sportsnet, enligt Expressen.

Elias Pettersson var dominant i SHL förra säsongen, men att han skulle göra så stor succé som han gjort i NHL var det inte många som trodde på.

”Behöver vara försiktiga”

Pettersson har skapat hockeyfeber i hela Vancouver med sitt otroliga debutår i ligan, där han svarade för hela 66 poäng på 71 matcher.

Svensken är dessutom superfavorit att vinna Calder Memorial Trophy, priset till ligans bästa rookie.

Elias Pettersson har just nu ett rookiekontrakt, som går ut 2021 – men redan nu har Vancouver börjat planera en förlängning.

I en intervju med Sportsnet så säger Canucks general manager Jim Benning att de fram till att Petterssons kontrakt ska förnyas ”behöver vara försiktiga”.

Så ska de behålla stjärnorna

Samma gäller även med Canucks andra supertalang Quinn Hughes, som gick sjua i 2018 års draft.

– Det är unga, spännande spelare och vi måste börja betala dem. Det är vi medvetna om. Löneutrymme har vi, men vi måste bara vara försiktiga och försäkra om oss att vi har tillräckligt med pengar för att betala vad de vill ha, säger Benning enligt Expressen.

Foto: Bildbyrån

Under hösten hamnade Toronto Maple Leafs i en situation som Canucks vill undvika.

William Nylanders rookiekontrakt gick ut i somras, men löneutrymmet tillät inte en ökning som Nylander efterfrågade, och det tog ända fram till den 1 december innan klubb och spelare kom överens.

Men nu ser alltså Canucks ut att förbereda sig för att slippa strul och behålla sin nyckelpjäs.

Dela för att hylla Elias Pettersson!