Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Välkommen in på en rundtur i Foppas nya värstingbåt

Peter Forsberg är på plats i Stockholm – för att visa upp sin nya mångmiljonleksak. ”Foppa” har investerat i en ny båt från märket Anytec, ett företag han även är delägare i. Och det är ingen dålig båt den här Anytec 1221a som är nästan 12 meter lång, besitter 1600 hästkrafter och väntas kosta runt 6 miljoner kronor när den släpps för allmänheten. För att hittills finns det bara ett exemplar av båten och den äger en av svensk hockeys allra största spelare.

Därför är Forsberg i Stockholm för att marknadsföra värstingbåten och i helgen väntar båtmässan i Gustavsberg. Expressen fick en exklusiv rundtur (som ni kan se här nedanför) när de mötte ”Foppa” på en presentation vid Gröna Lund.
– Jag är supernöjd med designen på båten. Jag har inte provkört den än, först ska den vara på båtmässan i Gustavsberg. Sen ska jag få prova den, säger Forsberg till Expressen.
– Det blir lite drag i den, den ska göra upp emot 70 knop (runt 130 km/h) tror jag. Det blir otroligt kul att kunna ta oss från A till B ganska snabbt.

Men Peter Forsberg vill helst inte tänka på hur mycket vrålåket kommer att dra i bensin.
– Den frågan vill jag inte veta om, tänkte jag säga. Det blir till att blunda och dra kortet, säger ”Foppa”.

LÄS MER: När Peter Forsberg fick träffa sin stora hjälte.

Följ med Expressens TV-reporter in i båten här:

Här pratar Peter Forsberg om nya båten:

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.

 

 

Läs mer om...