Uträknat Färjestad väckte liv i glödheta kvartsfinalen – avgjorde efter kontroversiella målet

Skellefteå hade matchboll efter 3-0 raka segrar i den infekterade kvartsfinalen mot Färjestad.
Men Färjestad visade att man inte tänker ge upp så lätt.
Efter dagens 3-1-seger lever serien igen.

Det har varit en mycket uppretad matchserie mellan Skellefteå och Färjestad, där storstjärnan Joakim Lindström har stått i centrum. 34-åringen är som bekant avstängd i fem matcher på grund av tacklingen mot junioren Oskar Steen. Och utan Tre Kronor-spelaren i laguppställningen blev det en tuff match för Skellefteå.

Efter en mållös första period var det bortalaget som tog ledningen i mittenakten genom backen Ilari Melart.

Domarna hamnade i fokus

I början av tredje perioden chockade Färjestad hemmapubliken direkt efter ett omdebatterat mål av Dick Axelsson. För precis innan målet delade Johan Ryno ut en crosschecking. Publiken buade och Skellefteå-spelarna reagerade – men domarna friade.

Minuter senare gjorde Skellefteå mål, men efter att domarna granskat situationen närmare dömdes det bort. Med fem minuter kvar av matchen fick domarna återigen anledning att titta på reprisbilderna, men Jesper Olofssons 1-2-mål godkändes.

Gjorde mål – trots avvaktande utvisning

Avgörandet kom med slutsekunder kvar när Färjestad hade avvaktande utvisning – men domarna tog ner handen mitt under spelet och godkände målet. Slutresultatet skrevs till 3-1. Och storstjärnan Dick Axelsson var givetvis nöjd efter matchen.
– Jag tycker att vi gör det bra. Vi bjuder inte dem på nånting och då har de inte mycket. Vi för taktpinnen. Det var en otroligt bra bortamatch. Jag är glad inombords, säger han till C More.