Uppgifter: Tre Kronors guldhjälte klar för hockey-VM

.

Adam Larsson var en av Tre Kronors bästa backar i senaste VM.
Nu ska han hjälpa Sverige ta tredje raka guldet.
Enligt SportExpressen har Edmonton-backen tackat ja till spel i hockey-VM.

Adam Larsson och hans Edmonton Oilers har haft en tung säsong. Trots två superstjärnor i Connor McDavid och Leon Draisaitl var klubben långt ifrån en slutspelsplats.

Jobbig plus/minus

Den 26-årige svensken hade själv, i alla fall statistiskt, en jobbig säsong. Larsson slutade -28 i plus/minus-statistiken, vilket är en av de sämre noteringarna i NHL.

Men alla som såg hur Larsson dominerade i Tre Kronor under VM-turneringen i fjol, vet hur bra han kan vara. Den före detta Skellefteå-backen togs även ut till VM:s All Star Team.

181006 Adam Larsson of the Edmonton Oilers during the NHL Global Series match between Edmonton Oilers and New Jersey Devils on october 6, 2018 in Gothenburg.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_392

Med tanke på Larssons betydelse i fjol, så förstår man om han var prioriterad i förbundskapten Rikard Grönborgs trupp till VM-turneringen i Slovakien. Och enligt SportExpressen har Larsson tackat ja till spel i VM.

Förbundet har fortfarande inte bekräftat några förstärkningar från NHL. Men olika tidningsuppgifter gör gällande att Vancouver-duon Jacob Markström och Elias Pettersson har tackat ja till VM.

Foto: Bildbyrån

Sedan tidigare har Anaheims trio Hampus Lindholm, Rickard Rakell och Jakob Silfverberg tackat nej på grund av skador. Även New York Rangers Mika Zibanejad dras med skadeproblem och har tackat nej.

Fler namn avslöjas under tisdagen

Under tisdagen förväntas förbundet offentliggöra vilka NHL-spelare som är klara för hockey-VM.

Hockey-VM spelas i Slovakien mellan 10:e och 26:e maj.