Uppgifter: Svenske skyttekungen nobbar SHL-klubben – hit flyttar han istället

.

Han har gjort dundersuccé i tyska Krefeld.
Och därför jagats av Malmö Redhawks till nästa säsong.
Men nu har skyttekungen Jacob Berglund gjort sitt val, bekräftar Krefeld.

Det har verkligen varit en succé utan dess like den här säsongen. Jacob Berglund har gått från en helt misslyckad säsong i Tyskland i fjol till att den här säsongen motbevisa varenda en.

27-åringen har varit en av svensk hockeys stora succéspelare i år och vann – som första svensk någonsin – den tyska skytteligan med imponerande 32 mål på 51 matcher. Succén i tyska klubben Krefeld har heller inte gått obemärkt förbi hemma i vårt avlånga land.

Malmö har jagat

Moderklubben Malmö Redhawks har följt Berglund noga och varit intresserade på att plocka hem forwarden efter den stora målsuccén. 27-åringen är fostrad i Redhawks organisation men har hittills inte representerat klubben i SHL, istället blev det svenska genombrottet hos Troja/Ljungby innan flyttlasset gick vidare utomlands 2014.

Jacob Berglund, SHL
121128 Ishockey, Allsvenskan, Malmö Redhawks – Troja Ljungby: Jacob Berglund, Troja Ljungby.
© Bildbyrån – 73640 – NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Men det är inte bara Malmö som jagat Berglund utan det har även funnits ett stort intresse i KHL. Och nu har svensken gjort sitt val av ny klubb till nästa säsong.

Krefeld bekräftar

Det är tyska klubben Krefeld som bekräftar i ett officiellt uttalande att svensken är förlorad till KHL, men utan att gå in på vilken klubb det handlar om.
– Vi ville förstås förlänga avtalet med Jacob och se honom i vår tröja i mer än en säsong. Vi har haft öppna och ärliga diskussioner den senaste veckan, men han accepterade till sist ett erbjudande från KHL. Vi tackar Jacob för en stark säsong och önskar honom lycka till i KHL, säger sportchefen Matthias Roos enligt Hockeysverige.

Samtidigt som Berglund meddelar att han inte kunde tacka nej till erbjudandet från KHL, både vad gäller sportsliga och ekonomiska skäl. Nu återstår det bara att få reda på vilken klubb i KHL det handlar om.

Malmös lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Cristopher Nihlstorp
Oscar Alsenfelt

Backar:
Malte Setkov
Marcus Björk
Linus Cronholm
Carl-Johan lerby
Jens Olsson
Anton Öhman
Niklas Arell
Tobias Ekberg
Matias Lassen

Forwards:
Johan Olofsson
Frederik Storm
Henrik Hetta
Lars Bryggman
Christoffer Forsberg
Emil Molin
Axel Wemmenborn
Emil Sylvegård
Fredrik Händemark
Konstantin Komarek
Max Görtz
Carl Persson
Nicolai Meyer

LÄS MER: Bekräftat: Succéforwarden lämnar – klar för spel i SHL-konkurrenten!

Dick Axelsson slår tillbaka mot FBK – inför dramatiska avgörandet: ”Bara larveri”