Uppgifter: Storstjärnan på väg att bli bortbytt

Montreals stjärna Max Pacioretty är på väg bort från klubben.
Enligt Sportsnet försöker Canadiens aktivt att trejda bort sin lagkapten.

Montreal Canadiens har haft en tung höstsäsong. Laget har nu fyra raka förluster och avståndet upp till slutspelsplatserna bara växer.

En av spelarna som kritiserats hårdast under den jobbiga perioden är lagkaptenen Max Pacioretty. Normalt sett är 29-åringen en av ligans mest pålitliga målskyttar. Men kaptenen har inte gjort ett enda mål sedan den 30:e november och bara noterats för fyra assist. Det är naturligtvis under all kritik för en spelare av Paciorettys rang.

Och nu börjar trejdryktena kring forwarden att hetta upp. Ordentligt. Sportsnet rapporterar att Montreal nu aktivt försöker hitta en trejd med Pacioretty.
– En eventuell bytesaffär kan inkludera draftval och talanger, men andra lag har fått veta att de även måste ge tillbaka en målskytt. Helst en spelare som är yngre, säger Sportsnets Nick Kypreos.

Mycket talar för att en bytesaffär blir av redan innan deadline, den 26:e februari. Men Kypreos tror även att det kan bli så att Montreal avvaktar och hoppas på att det bästa erbjudandet dyker upp senare i sommar.