Uppgifter: SHL-profilen återvänder till Sverige – betalade 180 000 ur egen ficka

Förra veckan rapporterade hockeynews.se att Johannes Salmonsson är på väg tillbaka till Sverige. 
Nu avslöjar SportExpressen att 32-åringen är klar för nykomlingen Timrå. 
Salmonsson är spelklar igen – efter att ha betalat 180 000 ur egen ficka för en operation. 
 

Senaste gången Johannes Salmonsson spelade i SHL var säsongen 2014/15, då i Linköping. De tre senaste åren har han tillbringat i Tyskland, men en höftskada gjorde honom orolig för att karriären var över.
– Jag har haft ont i säkert åtta år. De två sista åren har det varit mer eller mindre katastrof, säger Johannes Salmonsson till Sportexpressen.

Betalade själv för operationen

32-åringen tvingades genomgå en höftoperation i höstas för att kunna fortsätta spela hockey. Men eftersom han varit kontraktslös sedan i somras fick han betala allt själv.
– Ja. Men det var det värt. Min fru fick hjälpa mig att ta på mig strumporna på morgonen. Så jag kunde inte ens leva ett normalt liv, säger han till sajten.

180 000 kronor kostade det, men operationen gick bra och all smärta är borta, berättar Salmonsson för sajten.

150405 Linköpings Johannes Salmonsson under semifinal fem i ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Linköping den 5 april 2015 i Skellefteå.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Uppges klar för SHL-klubben

Nu avslöjar SportExpressen att den rutinerade forwarden är klar för en återkomst till SHL. Enligt uppgifterna handlar det om nykomlingen Timrå IK.

Salmonsson själv vill inte bekräfta uppgifterna.
– Nej, det vill jag inte kommentera. Det är upp till klubben att gå ut med det, och jag har inte skrivit på något avtal, säger han.

Johannes Salmonsson debuterade i SHL för Djurgården redan som 17-åring. Han har gjort totalt 388 SHL-matcher i karriären och noterats för 116 poäng.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/2Nf951butFzlxoVhKbNVtxQkc3_wU4JfB-EmNjBDVFM1QvsX2wrzy9Tyw_N6lKts” aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln för att säga vad du tycker om värvningen!

LÄS MER: Klart: SHL-klubben förstärker med meriterad VM-center

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);