Uppgifter: SHL-klubbens tunga värvning – backbjässen återvänder till svensk hockey igen!

.

Storsatsande Växjö Lakers har fått en tung start på SHL-säsongen.
Därför agerar nu storklubben och har hittat en ny back till laget.
Och det blir inte Niclas Lundgren – utan en återvändande SHL-profil, avslöjar Sportbladet.

Inför säsongen storsatsade Växjö för att ta sig tillbaka till den absolut toppen i svensk hockey igen. Men efter sex spelade matcher har Växjö bara vunnit en enda match och ligger sist i tabellen.

Växjös backjakt är nu över

Försvarsspelet har varit svajigt och därför har klubben och framförallt sportchefen Henrik Evertsson varit på jakt efter en ny back. Tidigare har det ryktats mest om Brynäs Niclas Lundgren men nu kommer vändningen.

Ilari Melart, SHL
190414 Färjestads Ilari Melart under semifinal 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och Djurgården den 14 april 2019 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Det ser inte ut att bli förväntade Lundgren som nyförvärv utan istället har Växjö hittat en annan back. Nämligen en riktig bjässe som gör comeback till svensk hockey igen.

Bjässen återvänder till SHL

Sportbladet rapporterar att SHL-bekantingen Ilari Melart är mycket nära att skriva på för Växjö. 30-åringen har uppvaktats av flera SHL-klubbar, enligt uppgifter, men ser alltså ut att välja Lakers.

Ilari Melart, SHL
190410 Färjestads Alexander Johansson och Ilari Melart jublar efter Ilari gjort 1-0 under semifinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och Djurgården den 10 april 2019 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Melart har tidigare spelat för både Luleå och Färjestad i SHL och kan nu återvända till Sverige igen. Finländaren spelade skadad i SM-slutspelet i våras och opererades efter säsongen.

Därefter har han kört rehab och tränat på egen hand i Finland, enligt kvällstidningen. Men nu är Melart redo för spel igen.
– Ilari är helt frisk nu och har tränat bra i två månader, säger hans agent Nils Bäckström till Sportbladet, men vill inte bekräfta något kring uppgifterna om Växjö.
– Det blir upp till klubben att berätta om värvningen.

LÄS MER: Nya vändningen efter ryktet – talangen bryter kontraktet med SHL-klubben!

SHL-storstjärnans blytunga skadebesked – blir borta i månader efter fotfraktur: ”Ren otur”