Uppgifter: SHL-klubben värvar från konkurrenten – nyckelbacken byter lag

Uppgifter: SHL-klubben värvar från konkurrenten – nyckelbacken byter lag

Han nobbar Malmö Redhawks kontraktserbjudande.
Och väljer istället att flytta vidare till en SHL-konkurrent.
Nyckelbacken har nu kommit överens med Djurgården, uppger Mr. Madhawk.

Det har varit en utdragen process där Malmö Redhawks först kom med ett erbjudande, och sedan drog tillbaka det. Nu har backen Tobias Ekberg bestämt sig för att lämna klubben helt.

Flyttar till SHL-rival

26-åringen har istället kommit överens med en SHL-konkurrent. När Ekberg inte nådde en överenskommelse med Malmö väljer han alltså att skriva på Djurgården till nästa säsong, rapporterar SportExpressens Mr. Madhawk.

Tobias Ekberg, Malmö
200215 Malmö Redhawks Tobias Ekberg jublar efter slutsignalen under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Djurgården den 15 februari 2020 i Malmö. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / Cop115.

Ekberg har varit en viktig försvarskugge i Malmö den här säsongen och utgjort första backpar tillsammans med Adam Ollas Mattsson. Men senaste tiden i Malmö har varit krånglig vid förhandlingsbordet.

Drog tillbaka sitt bud

Efter att SHL-backen och agenten dragit ut med sitt svar om en förlängning så valde Malmö att dra tillbaka sitt kontraktserbjudande. Därför har båda parterna nått en ömsesidig överenskommelse att skiljas åt efter säsongen, enligt uppgifter.

Tobias Ekberg, Malmö
200125 Malmö Redhawks Tobias Ekberg deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 25 januari 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Då har 26-åringen bestämt sig för att flytta till Stockholm och fortsätta karriären i Djurgården. Hos Dif finns det luckor att fylla på backsidan inför kommande säsong och där blir Ekberg en nyckelback.

LÄS MER: SHL-klubben gör nu ALLT för att locka hem storstjärnan – erbjuder monsterkontrakt värt 12(!) miljoner