Uppgifter: SHL-klubben plockar in supertalang

Växjö Lakers har redan en av Sveriges största talanger i Elias Pettersson. 
Nu är nästa löfte på väg in. 
Enligt uppgifter har klubben gjort klart med 18-årige Pontus Holmberg från Västerås. 

Serieledande Växjö Lakers har imponerat stort under hösten. Speciellt framstående har supertalangen Elias Pettersson varit, men även Joel Persson – fyndet från Division 1-klubben Kristianstad som gjort 22 poäng på 26 matcher. Nu kanske nästa fynd är på gång. För enligt Kvällsposten är klubben nära att göra klart med Västerås 18-årige forward Pontus Holmberg.

Var stor stjärna i TV-pucken

Enligt uppgifterna blir spelaren klar för Växjö inom kort och är redo att debutera för klubben nästa vecka. Lånet gäller enbart för nästa veckas matcher på tisdag och torsdag. Men det kan bli aktuellt att förlänga om spelaren gör bra ifrån sig och klubbarna kommer överens. Växjö Lakers har två spelare som ska iväg på JVM, det är forwarden Elias Pettersson samt backen Linus Högberg.

Den 18-årige forwarden har spelat i Västerås hela karriären. Säsongen 2014/15 var han den största stjärnan i Västmanlands TV-pucklag när han gjorde hela 18 poäng på 11 matcher. Det här är dock första säsongen som han får känna på A-lagsspel. I år har han gjort 9 poäng på 21 matcher.

LÄS MER: Här jämför Mikael Renberg Växjös Elias Pettersson med Peter Forsberg