Uppgifter: SHL-klubben kan rusta med ytterligare JVM-spelare – från ligarivalen

.

Tidigare under tisdagen kom uppgifter om att Rickard Hugg ar klar för Skellefteå till nästa säsong.
Nu kan laget förstärka med ytterligare en JVM-spelare. 
Enligt Norran är Timrås Jacob Olofsson aktuell för Skellefteå.

Skellefteå har flera forwards med utgående kontrakt till nästa säsong. Det gör att laget, som sina konkurrenter, redan nu försöker förstärka och göra klart med nyförvärv till nästa säsong.

Olofsson kan lämna Timrå

Under tisdagen kom uppgifter på att JVM-stjärnan Rickard Hugg bestämt sig för att flytta hem till Sverige. Denna gången blir det inte till sin förra klubb Leksand utan till SHL och Skellefteå.

Jacob Olofsson of Sweden during the 2019 IIHF World Junior Championship game between Finland and Sweden on December 26, 2018 in Victoria. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Men Skellefteå verkar inte nöja sig med att värva en svenske JVM-spelare. Norran kommer med uppgifter om att Jacob Olofsson, som fanns med i Juniorkronorna i vinterns turnering, är aktuell för en flytt till Västerbotten.

Aktuell för Skellefteå

Olofsson har i år stått för åtta poäng på 28 matcher för Timrå och gör sin första SHL-säsong i karriären.

Timrås sportchef Kent ”Nubben” Norberg säger till Hockeypuls att man har inlett dialogen med Olofssons agent gällande en eventuell förlängning. Forwarden tingades av Montreal Canadiens i andrarundan förra sommaren, vilket gör att NHL-klubben också ska ha en säg i hans framtid.

”Kände inte till det”

Uppgifterna gällande att han ska vara aktuell för Skellefteå vill han inte kommentera.
– Jag kände inte till det, jag vet inte vilka andra klubbar som är intresserade av våra spelare, säger Norberg till Hockeypuls och fortsätter:
– Vi kommer att försöka (förlänga kontraktet reds anm.) och om vi inte lyckas så är det tråkigt, men det är så det fungerar i den här branschen.

Transferfönstret för SHL-klubbarna stänger på fredag.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Uppgifter: Dubble guldbacken lämnar mästarna – går till SHL-konkurrent

Uppgifter: Rikard Grönborg aktuell för toppjobb i storklubben

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);