Uppgifter: SHL-klubbarna gör upp om svenske stortalangen – de vill värva jagade 18-åringen

Uppgifter: SHL-klubbarna gör upp om svenske stortalangen – de vill värva jagade 18-åringen

Modo har släppt en hel del spelare till SHL senaste åren.
Nu är nästa stortalang på väg i form av William Wallinder.
18-årige backtalangen uppvaktas nu av två SHL-lag, uppger Sportbladet.

Senaste åren har Modo fostrat flera lovande backar som tagit steget till SHL och även draftats i NHL. Namn som Jesper Sellgren, Mattias Norlinder och Victor Berglund får nu sällskap av unge William Wallinder.

Jagas av SHL

18-åringen valdes tidigt i den andra rundan av sommarens NHL-draft och Detroit Red Wings har stora förhoppningar om backtalangen. Han blev även uttagen i den svenska JVM-truppen men fick lämna laget efter ett positivt coronatest.

William Wallinder, Modo
201010 Modos William Wallinder deppar efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Almtuna den 10 oktober 2020 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / COP 222 / ER0003

Nu kan nästa steg i karriären bli aktuellt när Wallinder har ett stort intresse från SHL efter sig. Enligt uppgifter är det Brynäs och Rögle som är mest intresserade av tonåringen, uppger Sportbladet.

”Jättenöjda”

Under säsongen har Wallinder svarat för 3 poäng på 16 matcher i HockeyAllsvenskan och har ett svårt val att göra inför nästa säsong. Antingen stanna kvar i HockeyAllsvenskan för en större roll i Modo eller testa vingarna i SHL.
– Han är Modos spelare och är under kontrakt. Allt annat tar vi längre fram. Just nu fokuserar William fullt ut på att spela så bra som möjligt med Modo. Vi är jättenöjda med hans utveckling där, säger hans agent Andreas West till kvällstidningen om intresset för 18-åringen.

William Wallinder, Modo
190207 Sveriges William Wallinder under U17 landskampen i ishockey mellan Sverige och Ryssland den 7 februari 2019 i Tranås. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Agenten vill även förtydliga att Detroit Red Wings har ett avgörande ansvar för var Wallinder spelar kommande säsong. Där klubbvalet styrs av vad som är bäst för stortalangens fortsatta utveckling.
– Ja, Detroit har mycket att säga till om här, som alltid när en spelare är draftad av en NHL-klubb, säger West i intervjun.

William Wallinder är född och uppvuxen i Sollefteå och fick några matcher med stadens A-lag i HockeyEttan innan han lämnade moderklubben. 2018 flyttade han till Örnsköldsvik för spel i Modo och tog sig snabbt igenom U16, J18 och J20 för att nå A-laget under förra säsongen.

LÄS MER: Chockbeskedet: Svenske NHL-stjärnan väljer att avsluta hockeykarriären – efter över 1 000 matcher

Få våra nyhetsbrev!