Uppgifter: Så otroligt mycket fick Leksand betala för infekterade tränarkuppen – köpte ut kontrakterade coachen

Uppgifter: Så otroligt mycket fick Leksand betala för infekterade tränarkuppen – köpte ut kontrakterade coachen

Leksand värvade Björn Hellkvist från Modo.
Men det kostade.
Enligt Aftonbladet kostade tränarkuppen över en halv miljon kronor.

Leksand hade en turbulent säsong under hösten och vintern. Man inledde säsongen med Roger Melin i båset, men efter svaga resultat och krisstämpel i tabellen fick han lämna.

Helt ny tränare

In kom i stället NHL-legendaren Ulf Samuelsson, som visserligen bidrog med viss förbättring, men som inte lyckades rädda Leksand undan från kval. Men i och med coronaviruset, som avslutade säsongen på förhand, så slapp Leksand kvalet, och är således kvar i SHL även kommande säsong.

200118 Leksands supportrat under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Leksand den 18 januari 2020 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Då med ännu en ny tränare i båset. Och det är inte vem som helst heller.

Betalade 600 000 kronor

Leksand valde att gå efter Modos omtyckte succétränare Björn Hellkvist, vilket var kontroversiellt då han nyligen skrivit på ett nytt avtal. Efter ett infekterat bråk, som rev upp känslor i hockey-Sverige, så löste sig dock det hela.

Björn Hellkvist, Modo
191229 Modos tränare Björn Hellkvist under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Timrå den 29 december 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / Cop 222

Men det kostar, visar det sig nu. Enligt Aftonbladet så fick Leksand betala hela 600 000 kronor för att köpa loss tränaren från Modo.

– Vi kommenterar inga siffror, säger Leksands general manager Thomas Johansson till tidningen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!